#visitoslo2018!

Oslo havnet nylig på Lonely Planets prestisjefulle liste over 10 byer i verden du bør besøke i 2018. Dette blogginnlegget handler om hvordan VisitOSLO sammen med Innovasjon Norge og Oslo Brand Alliance og ikke minst næringslivet i byen har arbeidet for å utnytte effekten av denne plasseringen maksimalt.

Øyakampanje fikk gullkorn-diplom!

Vi samarbeidet med Øyafestivalen for å sammen få frem historier om Oslo til et ungt, musikkinteressert og internasjonalt publikum. Og vi gjorde det på helt nye måter, enn du har sett i kampanjesammenheng tidligere. Kampanjen er belønnet med Gullkorn-diplom i kategorien Innovasjon.

“Reports of my death have been greatly exaggerated” (Mark Twain) - eller: Historien om et knallbra år for den personlige servicen

/
/
av Synne Myhre
Vi har lenge snakket om det digitale skiftet og hvordan disse flatene har endret måten vi lever på. Betyr dette skiftet at den personlige servicen ikke lenger er nødvendig? Med en økning på 23% i besøkende til Oslo Visitor Centre i fjor, kan men trygt si at turistinformasjonen og personlig service fremdeles er viktig.

Oslos beste ambassadører

/
/
av Synne Myhre
Hurra, vi vant!! For litt over ett år siden åpnet VisitOSLO byens nye besøkssenter på Ø og i går kveld ble Oslo Visitor Centre belønnet med pris under HSMAIs prisutdeling på Radisson Blu Plaza Hotel – så innmari stas!

Når noen gjør butikk av butikken din

På fjorårets Travel Tech Day fikk vi blant annet høre at mer enn 4000 bedrifter rundt om i verden arbeider for å utvikle nye forretningsmodeller innenfor reiselivet med såkalte disruptive teknologier. Vi som jobber i det etablerte reiselivet bør være opptatt av det samme – vår butikk har allerede blitt utfordret sterkt av teknologileverandører som OTAer og metasøk. Kan smart bruk av teknologi bidra til å hente butikken hjem igjen? Jeg tror det.

Stakkars oss som digger Oslo, altså

/
/
av Synne Myhre
Så var vår debut som Oslo kulturnatt-deltager over. Etter timer og dager med planlegging var kvelden plutselig her: fredag 11. september gjorde vi Oslo Visitor Centre om til en liten kulturscene. For kun noen timer, én eneste kveld. Her kan du se hvordan det gikk.

Oslo Visitor Centre = Oslo Culture Centre

/
/
av Synne Myhre
På Instagram har #diggeroslo i dag samlet mer enn 26.000 bilder av den byen vår og flere bilder kommer stadig til. Bildene er tatt av oss som bor i Oslo og forteller tusenvis av historier om hvorfor vi er så glade i den fine, lille, store byen vår. Sammen med jentene bak bloggen Stakkars oss har vi nå laget en miniutstilling av bilder fra hashtaggene våre, og fredag forvandles Oslo Visitor Centre til Oslo Cultural Centre.

Kjære verden, velkommen til festivalbyen Oslo!

/
/
av Synne Myhre
Denne uken braker Øyafestivalen løs i Tøyenparken! Titusenvis av mennesker koser seg med fantastisk god musikk, matopplevelser og festivalstemning. Tirsdag kveld var vårt Oslo Visitor Centre vertskap for en Meet&Greet for internasjonal presse og norsk musikkbransje i samarbeid med Øyafestivalen og Music Norway.

Vår fotogene by Oslo - og alle amatørfotografene som fanger den.

Oslo fanges daglig av amatørfotografer som bor i og elsker denne byen. På fantastiske måter. Vi overveldes av bildene folk laster opp på VisitOSLOs Facebook-side og andre steder i sosiale medier, og ikke minst i Facebookgruppen "Min vakre by - Oslo (liten by - store kontraster)" med mer enn 5000 dyktige hobbyfotografer med hjerte som banker for byen vår. Vi iverksetter nå et initiativ som er en takk til alle dere - og samtidig en forespørsel til dere.

Er hjemmesidens tid forbi?

Mange har den siste tiden hevdet at hjemmesidens tid er forbi, og at all effektiv kommunikasjon må skje i de sosiale mediene. VisitOSLO har ikke lagt alle eggene i sosial medie-kurven, selv om det er noe vi satser mye på og som vi får gode resultater på. Vi har en helthetlig tilnærming til digital kommunikasjon. Og det gir resultater.

Drømmen om #drømmeløftet

Oslo med Fornebu og Gardermoen har flere hotellrom enn Bergen, Stavanger, Tromsø, Kristiansand og Trondheim til sammen (inkl deres flyplasser). 33% av landets reiselivsomsetning skjer her. I denne byen er reiselivet en viktig næring, og motivet for mine innspill er vår kunnskap om hva som driver næringen fremover og gjør den lønnsom.

Kalender med billetter : Fett for forbrukerne, bra for Oslo

Jeg er uendelig stolt. En idé vi har jobbet med lenge, er endelig realisert. VisitOSLO har gjort noe som ingen har gjort før oss - ingen reiselivsbedrifter og for den saks skyld heller ingen andre bedrifter. Vi fikk som verdens første bedrift tilgang på Ticketmasters splitter nye API. Og vi er dermed de aller første til å lansere tjenester basert på en mash-up av Ticketmasters (Billettservices) og våre egne data. Resultatet: en arrangementskalender for en hel by som også gir deg billetter fra Ticketmasters arrangement!

Sånn profilerer vi Oslo!

VisitOSLO løser flere oppgaver på vegne av besøksnæringene i Oslo, og vi jobber blant annet med å profilere Oslo internasjonalt. Det å profilere en by, er noe "ullent" for de fleste å forholde seg til. Hva innebærer det? Jeg har viet dette blogginnlegget til å fortelle om noen av aktivitetene vi gjør for å plassere Oslo på netthinnen til folk det ute. Dette er altså ikke fasiten på alt vi gjør for å profilere Oslo, men eksempler på aktiviteter vi initierer for å profilere vår by.
Blog Posts
Sider
Categories
Monthly