#visitoslo2018!

[Totalt:5    Gjennomsnitt:5/5]

Ja, det var jo det Lonely Planet sa; i 2018 er Oslo en av de ti byene du bør besøke. Og det er skikkelig stas å havne på denne prestisjefulle listen. For det er mange byer her i verden. Konkurransen er enorm. Og Oslo stakk seg frem da det gjaldt som mest! Prosessen bak listen er slik – med Lonely Planets egne ord:

The list is compiled by our editorial team independently of any commercial influence. A closely guarded process; our writers, in-house staff and community of bloggers submit recommendations and these are considered and shortlisted by a panel of editorial staff. Once the list is determined, we will let tourism boards know to expect the flurry of media coverage and some choose to maximise the attention on their destination with other activities.

Når man havner på denne listen, så åpner det verdens øyne for Oslo. Og mange store medier, også internasjonalt, har omtalt og gjengitt denne listen i sine kanaler. Følg lenken for å se hvordan CNN dekket saken. Dette er selvsagt priceless for Oslo!

Vi fikk en liten advarsel i forkant om at vi kom til å havne på denne listen. Og vi har derfor gjort det vi kan for å få mest ut av denne anbefalingen. Vi iverksatte en serie aktiviteter, sammen med byens besøksnæring og gode samarbeidspartnere av byen.

Sammen med Innovasjon Norge og Oslo Brand Alliance, inviterte vi en blogger og en videoblogger fra Lonely Planet til å oppleve Oslo igjen – og dermed få på plass litt oppdatert visuelt innhold fra hovedstaden i Lonely Planet sine kanaler. Takk, det trengtes, for det var en stund siden de var her sist og laget innhold!

Det resulterte i en kjempefin film, som i VisitOSLOs kanaler alene er vist rundt 160 000 ganger (og vi skal huske at den er først og fremst laget for Lonely Planets publikum – og deres kanaler). Filmen ser du under:

Oslo-presentasjonen på LonelyPlanet.com fikk dermed et realt oppsving. Det resulterte også i tre blogginnlegg på Lonely Planets nettsted, om kaffekulturen, om arkitekturen og om «Hipster Oslo – the up and coming capital of Norway». Som vanlig forsøker vi å påvirke hva som skrives og sies om Oslo – men det er med Lonely Planet som med alle andre medier; de bestemmer selv hva de vil skrive og fokusere på.

Vi har også valgt å kjøre en liten kampanje med sponsede lenker og bannere på Lonely Planets sider, siden vi visste vi ville få spesielt mye oppmerksomhet som resultat av Best in Travel 2018.

Vi har snakket med, og filmet, en rekke lokale profiler om hva de vil anbefale folk som besøker Oslo i 2018 å få med seg. Noen av filmene er ute, andre er i produksjon. Dette blir en fin serie av intervjuer, som skal gi potensielle tilreisende Oslofolks egne perspektiv på byen. Under ser du to av filmene i denne serien – flere er under produksjon:

Og så holder vi i disse dager på med å invitere 10-20 personer vi finner i sosiale medier, til å besøke Oslo på vår regning i februar 2018. Alt de trenger å gjøre er å signalisere at de ønsker å besøke Oslo neste år, gjennom taggen #visitoslo2018. De kommer til å få en helt rå helg i Oslo. Og vi kommer til å filme det hele. Filmen skal vi bruke for alt det er verd gjennom hele 2018.

Vi har allerede fått resultater her; mer enn 2500 innholdelementer er lagt ut i sosiale medier, hvor folk beskriver at de vil og hvorfor de burde være en av dem som hentes til Oslo. Og det er bra, for da dreier vi samtalen i de sosiale mediene inn i ønsket om å reise til Oslo. Sjekk for eksempel #visitoslo2018Twitter eller Instagram, og selvsagt på våre Facebook-sider på de relevante Facebook-postene. Både Visitnorway og Lonely Planet skal etterhvert poste i samme kampanje, og vi skal finne gjester også i deres nettverk :)

VisitOSLO har hittil nådd 380 000 med denne kampanjen, og 44 000 har engasjert seg direkte i kampanjepostene (i våre egne sosiale kanaler)

Innovasjon Norge jobber sammen med oss på dette prosjektet, og sammen vi skal melke hver dråpe ut av Lonely Planets anbefalinger; til beste for Oslo og Norge.

Velkommen til Oslo i 2018!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *