Øyakampanje fikk gullkorn-diplom!

[Totalt:4    Gjennomsnitt:5/5]

Tipsene begynner å komme inn – her er noen til Lana Del Rey

Du har kanskje fått det med deg allerede, vi gjennomførte altså en veldig annerledes kampanje sammen med Øyafestivalen, Innovasjon Norge og Oslo Brand Alliance i forbindelse med årets festival. Anorak var byrået vi jobbet med. Og kampanjen «Guided by fans» var såpass annerledes at vi fikk Gullkorn-diplom i kategorien Innovasjon. Det er gøy!

Hva vi gjorde? Kampanjen hadde to faser. Vi valgte oss ti artister. Først skulle vi engasjere deres fans i Oslo, til å komme med tips til hva artistene skulle oppleve i Oslo. For fansen kjenner både artisten og byen, og vet hva som passer best. Tipsene ble gitt i sosiale medier, og påvirket dermed Oslos profil i en retning som treffer et ungt, musikkinteressert publikum. Vi fikk mer enn 1000 tips, som var litt mindre enn det vi håpet på, men mer enn nok til å gå for fase to. Vi har lært masse, og vet hva vi vil  gjøre annerledes i denne fasen dersom vi skal gjenta stuntet en annen gang.

Det begynner å komme mange tips!

Vi gjorde et utvalg av tipsene, og produserte opp 10 personlige guider til Oslo, en til hver artist. Håpet var selvsagt at de skulle både dele bilder av guidene i sine egne kanaler, og også faktisk oppleve noe av det guidene foreslo, mens de var i Oslo i forbindelse med festivalene. Gjennom artistenes egne sosiale kanaler skulle vi nå alle deres internasjonale fans med budskap om Oslo.

Her kan du se en kort film om kampanjen og resultatene vi fikk:

Vi gjorde oss mange erfaringer, og ikke alt fungerte like bra. Men uavhengig av det, var det en spennende måte å jobbe på, som viste seg å være effektiv for å fylle små og store skjermer med kule historier om Oslo. En positiv bieffekt er at Øyafestivalen rapporterer om at artistene og management synes dette var skikkelig kult, og at det styrker Øyafestivalens merkevare og attraktivitet i bookingøyemed.

Hvorfor dere ikke har hørt om dette før? Kampanjens siste fase var under festivalen, og undertegnede var mer enn opptatt med å skrive søknad til opptak i Arena-programmet for vår klynge med arrangementsnæringene. Det gikk døgnet rundt. Med kampanjer og søknader. Og heldigvis, som mange har fått med seg, endte også dette med opptak i programmet! Mange millioner til nettverksaktiviteter, forskning og innovasjon i arrangementsnæringene. Det kan du lese mer om her :)

Ble du nysgjerrig på de ti skreddersydde guidene til artistene? Her kan du se dem – og kanskje lære noe nytt om byen?

Takk til alle gode kolleger og samarbeidspartnere for vågal tilnærming og morsom kampanje!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *