Cool, who did this? Oslo!

[Totalt:4    Gjennomsnitt:4/5]

Wow, så gøy der har vært! 

Oslo Brand Alliance, som består av VisitOSLO, Oslo Business Region og Osloregionen, har sammen med Trigger stått for redningsaksjonen av Marela og Sam fra New Zealand. Og ja, vi reddet dem fra et av Europas aller største reisemål og ett av verdens aller mest kjente museer; Louvre i Paris. De hadde nemlig klaget sin nød på Instagram. Det fine produksjonsselskapet Waterdrop var der og dokumenterte det hele.

Det var et risikoprosjekt. Dyrt hvis ingen ville se filmen. For ikke å snakke om at vi faktisk reddet dem ut fra en av verdens mest kjente og vakreste byer. Lille Oslo!

Redningsaksjonen er i ferd med å utfolde seg – Marela og Sam lander i Oslo.

Show, don’t tell 
Men denne rollen kler Oslo, og hele prosjektet er designet for å være «on brand» Med kampanjen lever vi Oslos internasjonale profileringsstrategi, både hva gjelder budskap, og hva gjelder måten vi leverer budskapet på. Og ett av målene med kampanjen er at flere som jobber med internasjonal kommunikasjon her hjemme i Oslo skal inspireres til å få sin egen kommunikasjon «on brand», så alle stemmene som snakker om Osloregionen, bruker det samme språket. Vi har allerede fått kontakt med flere som vil bruke filmen i sin kommunikasjon, blant annet BI, og andre igjen har ønsket innføring i strategien. Det virker! (Her kan du laste ned filmen, hvis du vil bruke den i din kommunikasjon)

Selv om filmen i all hovedsak er spredd på Facebook, er det morsomt å se at vi også får fine resultater på YouTube.

Internasjonal profilering på Oslomåten!
Filmen er i skrivende stund sett 2,7 millioner ganger bare på VisitOSLOs Facebook-side. 90% av visningene er internasjonale. Halvparten av gangene spilles filmen med lyd (mot 10-15% på andre filmer). Det er nesten så folk rigger seg med popcorn. :-D Ja, det er ikke en helaften, men filmen er jo mye lenger enn det vi har lært fungerer i sosiale medier. 4 minutter med nydelig og ærlig Osloreklame. Det er internasjonal profilering, det!

Har du ikke sett filmen? Her kan du se den!

Det har funket slik vi håpet, også på andre plan. Med økende antall visninger, har også andre medier gitt stuntet omtale. Nordic Business Insider var først ute av de internasjonale. Denne japanske nettsiden, med 11 mill månedlige brukere, kom raskt etter. Men ikke eneste. Inc.com, Adweek.com og flere andre har publisert historien om kampanjen i ettertid. Vi er til og med invitert til å presentere arbeidet på en internasjonal konferanse, det skjedde første døgnet etter at vi lanserte kampanjen :).

Denne artikkelen har dukket ofte opp i Facebook-feeden min i det siste

Hjemmepublikum
Også de norske mediene har kastet seg over saken. The Travel Inspector utnevnte filmen til årets beste reisereklamefilm! Dagsavisen var først av nyhetsnettstedene til å omtale filmen, og Nettavisen har laget oppslag både om kampanjen, og  saken «Slik opplever du Oslovideoen alle snakker om!» Lokalavisa VårtOslo har laget oppslag, og Kampanje har også en fin omtale av stuntet. Innovasjon Norge har også bidratt, med en fin artikkel om filmen og et intervju med Marela. For å nevne noen.

Ja, det har blitt mye buzz rundt denne filmen, og det gir bra profilering. Aller viktigst er at vi ser at filmen vekker følelser hos de som ser den, den vekker ny interesse for Oslo, og den skaper reiselyst. Den skaper stolthet hos Oslofolk. Det er faktisk rørende å lese i kommentarfeltet. <3

Kampanjen skaper oppmerksomhet og reiselyst, og sprer seg blant annet ved at folk tagger hverandre i kommentarfeltet

Det har vært gøy å gå fra idé, da vi alle tenkte at dette var kult, crazy og passe umulig, og til at vi faktisk klarte å gjennomføre dette. Det har vært mye armer og ben. Høy risiko. Ting skulle skje fort, og klaffe for mange parter. Hotellene var fullbooket og Yr meldte regn. Vi fikk det likevel til å fungere, på grunn av den fantastiske gjengen bak, som elsker Oslo. Og fordi vi jobber med Oslo, som er like fin i regn, som i sol. <3

Og selv om VisitOSLO naturlig nok har fått mye oppmerksomhet ettersom kampanjen ble lansert i våre kanaler, har det i aller høyeste grad vært et samarbeidsprosjekt i Oslo Brand Alliance, med Trigger og Waterdrop. Med Oslo, som har stilt opp med servering og aktiviteter til Marela og Sam. Samarbeid er mer utfordrende enn å jobbe alene. Men du verden, så mye bedre resultater vi får når vi jobber sammen! Og dette, det har først og fremst vært skikkelig gøy <3

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *