2016: Året da Oslo ble en hit

[Totalt:19    Gjennomsnitt:4.8/5]

2016 har vært et innholdsrikt år verden rundt, for å si det mildt. Gjett om vi savner David Bowie, Leonard Cohen og George Michael. Vi kan i hvert fall melde om et fantastisk år for mediebesøk fra den store verden til vår kjære Oslo. Som en liten hyllest til noen av våre ungdomshelter har vi lagt inn en sang for hvert avsnitt i dette blogginnlegget.

 

Let’s dance (David Bowie)

Media-teamet i VisitOSLO håndterer henvendelser fra utenlandske medier året rundt. I 2016 var det Kirsti og Yuri som håndterte de aller fleste pressebesøk, og nå ønsker vi hjertelig velkommen tilbake til Charlotte, som har kost seg med bleier og babystell i ett års tid og nå er klar for pressebesøk fra hele verden :)

Oslo er ikke bare en populær destinasjon for tilreisende. Byen vår er også en magnet for journalister og bloggere. I 2016 har VisitOSLO tilrettelagt 245 unike besøk for hele 912 journalister/bloggere fra 856 forskjellige medier. En fin økning på 16% fra 2015. De topp 5 nasjonalitetene er USA (46 unike besøk med 95 medier representert!), UK, Tyskland, Italia og Spania. I mye større grad enn tidligere har vi jobbet sammen med journalister og bloggere som er opptatt av design, byutvikling, miljø, mat og musikk. Det er stor interesse der ute om Oslo som miljøvennlig og annerledes  storby. Vi er en by som er ung, mangfoldig og som satser på kultur, og dette ønsker vi å vise frem til resten av verden.

 

 

Changes (David Bowie)

Vi startet året med å tilrettelegge besøk for journalister ifm. X Games Oslo, for så skreddersy program og assistanse on site til filmcrewet til Hollywood-filmen Snømannen, der Oslo spiller en av hovedrollene. Filmsatsing er noe av det meste spennende som venter denne byen i nær framtid. Og vi avsluttet året med de første henvendelsene fra danske og argentinske (!) medier om SKAM.

Mellom X Games i februar og de første SKAM-henvendelsene i desember har vi opplevd voldsom interesse for Oslo i internasjonale medier. Design og arkitektur, kulinariske opplevelser og musikk har vært viktige temaer gjennom hele året. Jorn + Munch utstillingen har vekket stor interesse i danske medier.

Reisemagasinet Condé Nast Traveler har dette året vist en helt spesiell kjærlighet for Oslo. De har nemlig besøkt Oslo med reportasjeteam fra forskjellige utgivelsesland hele ni ganger i løpet av året. Her blir det mye fin omtale framover. Condé Nast Traveler Spania (og Italia) besøkte Oslo i forbindelse med #OsloVIPeace16 presseturen i desember.

I 2016 har vi jobbet spesielt med medier som besøker Oslo under med store arrangementer, med Oslo Innovation Week, Oslo Arkitekturtriennale og Øyafestivalen i spissen. Dette kommer vi også til å gjøre i 2017 og i de kommende årene. Kombinasjonen mellom kulturelle og faglige arrangementer og opplevelser av byen er oppskriften på suksess. Vi har vært med på å forme og gjennomføre presseprogrammet til store arrangementer og har kvalitetssikret opplevelsene til deltagerne. Vi har vært tilstede som Oslo-eksperter og i en fasilitator-rolle, og dette ble satt veldig stor pris på av både arrangørene og journalistene.

I løpet av 2016 har vi skreddersydd mange pressebesøk, med god dialog i forkant av og under oppholdet både med de enkelte journalistene, med Innovasjon Norge, med våre lokale partnere, og ikke minst med mange ildsjeler her i byen.

 

Amazing (George Michael) 

Presseresultatene i 2016 synliggjør en stor begeistring for Oslo som en ung og hip by i stadig utvikling, en by som tenker grønne løsninger. Vi har klart å vise frem det brede kulturtilbudet og de opplevelsene som gjør Oslo så unik. «Lysløypa» og hovedattraksjonene spilte sin viktige rolle som vanlig, men vi flettet inn mange aspekter, opplevelser og steder som har vist fram det beste ved Oslo. Alt fra Losæter til Kulturhuset, fra Maaemo til Himkok. Dette har vi gjort i mye større grad enn tidligere, og vi hadde ikke klart å oppnå slike resultater uten all hjelpen vi fikk underveis fra de fantastiske kulturaktørene og samarbeidspartnere vi har i denne byen.

 

 

Her er noen av de beste artiklene fra 2016.

Bloomberg (USA)

 Monocle (UK)

The Line of Best Fit (UK)

El Pais (Spania)

 BBC Good Food (UK)

Vanitatis (Spania)

Frankfurter Allgemeine (Tyskland)

 

Online artikler om Oslo postes jevnlig på Oslo in the media på visitoslo.com og de viktigste presseresultatene postes på VisitOSLOs bransjeside på Facebook. Stay tuned!

 

The Future (Leonard Cohen)

Som de fleste andre har vi også noen nyttårsforsetter for 2017. Nei, ikke treningsstudio.

  • Vi skal øke antall pressebesøk fra relevante medier innen kultur og mat
  • Vi skal sørge for enda flere gode presseresultater som setter Oslo på kartet internasjonalt
  • Vi skal bli enda flinkere til å dele presseresultatene i sosiale medier
  • Vi skal bli flinkere til å fortelle om vårt arbeid med internasjonal presse på denne bloggen

Vi gleder oss til at flere hits i form av gode Oslo-historier når den store verden.

Godt nytt år fra oss i medieteamet!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *