Back in bizz!

[Totalt:5    Gjennomsnitt:5/5]

-og back in Buzz. 13 måneder med mammapermisjon hjemme med vår lille Henny, og etter en uke på jobb føles det som om jeg har vært borte en langhelg. Vi nordmenn er privilegerte som kan være

Henny #diggeroslo :)

Henny #diggeroslo :)

hjemme med våre barn det første året. Det har vært fantastisk fint <3 Men jeg må også sende en takk til mine forsøstre som har kjempet kampene, slik at jeg kan vende tilbake til jobb etter permisjonen. Det er både godt og gøy å være på jobb igjen!

Rikets tilstand
Noe av det første man gjør, etter at PC er lokalisert og nytt kontor identifisert, er å få oversikt over hvordan har det gått med arbeidet i mellomtiden. Og det er herlig å se at resultatene tikker pent inn, til beste for alle som vil denne byen vel :)

Billettsalg. Til de grader!

Kjøpsknappen er trykket på 150 000 ganger siden lansering!

Kjøpsknappen er trykket på 150 000 ganger siden lansering!

Vi kan for eksempel se at kjøpsknappen for billetter er trykket på 90 000 ganger bare i 2016. Hvis vi i tillegg vet at det kjøpes i snitt 2 billetter hver gang, og vet hva som er prisen for en konsertbillett nå til dags, så forstår vi at det er snakk om en økt omsetning på mangfoldige millioner til arrangørnæringene! Vel fortjent, alle dere som gjør det ekstra gøy å være i Oslo!

visitoslo.com – lever i beste velgående
Med 5,3 millioner besøk (økter) har vi hittil i 2016 en økning på 13,5% fra i fjor. 50% nordmenn, 50% internasjonale besøkende, hvor det er spennende med betydelig vekst fra Sør-Europa, Sverige og USA, med vekst på mellom 16 og 33% fra 2015. Og det er store tall, for eksempel har vi over 400 000 besøkende fra USA, og 200 000 besøkende fra Frankrike. Interessen for Oslo er altså stor, så jobber vi videre med å få konvertert dette til reiser.

Nytt på nett
Ikke bare kan vi skilte med gode besøkstall på nettstedet, vi har også lansert litt forskjellig nytt. På fredag lanserte vi integrasjon med bookatable – og 70 gode restauranter i Oslo er nå bookbare gjennom dette nye digitale samarbeidet. Sjekk for eksempel Festningen Restaurant, for å se hvordan det ble. Håpet er at våre gjester skal spise litt bedre når de er i byen, og styre unna turistfeller og fastfood. Bedre matopplevelser, der altså. Dvs, de gode tilbudene er jo allerede i byen.  Det handler om våre felles ambisjoner om å bygge oppfattelsen av Oslo som byen med en fantastisk matscene.

Også på innholdsfronten har vi fått litt nytt det siste året. Arrangementskalenderen er umåtelig populær, og nå kan dere også lese ukens høydepunkter; et redaksjonelt utvalg av de mange ting som skjer i byen, på nett hver mandag for kommende uke. Og vår kjære Henrik Ibsen har fått sin egen seksjon.

Det viser seg at vi i stadig større grad lykkes med å få vist frem bedriftene og deres produkter til besøkende på nett. 19% økning – dvs at slike presentasjoner øker mer enn resten av webben. Det betyr at nå er hele 36% av alle sidevisninger en såkalt produktvisning. Og det er bra, for når brukerne blir interessert i bedrifter og produkter, da er de rimelig tett på en reise. Og rimelig tett på forbruk. Det er også derfor det har vært viktig for oss å gjøre disse presentasjonene enda bedre – i år har blant annet fått vi fått større bilder slik at opplevelsen på nett blir mer overveldende og fin :)

Møteportal: visitoslo.com/Meetings

Dette møter deg på visitoslo.com/Meetings. ta en titt!

Dette møter deg på visitoslo.com/Meetings. Ta en titt!


 I 2016 fikk vi ny web for alle som vurderer å legge internasjonale møter og arrangement til Oslo; visitoslo.com/meetings! Det er helt spesielle målgrupper vi jobber med, som har bruk for annen informasjon og andre tjenester enn hva en individuell gjest har. Nettopp derfor har gjengen i Buzz og gjengen i Meet in Oslo sammen laget det nye nettstedet for å støtte opp arbeidet i dette viktige segmentet.

Digitalt avtrykk
Årets endelige fotavtrykk oppsummerer vi i januar, men det er selvfølgelig allerede mulig å se hvordan vi ligger an. Vi øker innenfor alle tre måleparameter, og ligger an til å nå vekstmål med minimum 20% innenfor to av parametrene. Veksten er noe mindre enn ønsket når det gjelder innhold skapt av andre, og langt større enn forventet når det gjelder engasjement i egne kanaler. Instagram blir årets overraskelse; her har vi kjempefin vekst! Mer om fotavtrykk i januar, men det er jo gøy å kunne dele med dere at det har vært godt engasjement om Oslo i sosiale medier i 2016.

Nå gleder jeg meg til å sette meg ned med teamet og legge planer for 2017. For vi har mye vi skal oppnå på Oslos vegne, vi skal fremdeles jobbe som digitale pionerer, for vi har som vanlig beskjedne budsjett å jobbe med. Vi må være smarte og tenke nytt. Har du en god idé du vil dele med oss, så ikke nøl med å ta kontakt, eller legg en kommentar på bloggen. Vi mangler muligens store budsjetter, men vi har kaffe og vi liker godt å drodle om mer eller mindre sprø ideer ;-)

2 replies
  • Katrine Mosfjeld
   Katrine Mosfjeld says:

   Takk for hyggelig kommentar, Hans Petter. Og gratulerer med prestisjefull pris til nye visitnorway.com! :)

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *