20.000 oslofolk var turist i egen by

[Totalt:6    Gjennomsnitt:5/5]

Søndag 17. april var det tiende året Turist i egen by ble arrangert, og fra sin spede start i 2007 har arrangementet vokst enormt, både i antall tilbud man kan velge i og antall deltagere som møter opp for å oppleve nye eller kjente sider ved byen sin.

Selv om våren ikke akkurat viste seg fra sin aller beste side denne søndagen, møtte folk opp i hopetall for å få sitt gratis Oslo Pass for dagen. Hele 20.000 oslofolk (og noen turister) benyttet seg av tilbudet, trosset regn og sur vind og fant veien både til Rådhuset, museene og attraksjonene som åpnet dørene sine gratis for byens befolkning denne dagen.

Av alle som deltok, hadde 5000 benyttet seg av tilbudet om å forhåndsbestille Oslo Pass, hvilket var nytt av året. Med dette grepet, samt at vi i år delte ut Oslo Pass ute i Borggården, unngikk vi kødannelser rundt Rådhuset – som det tidvis var mye av under fjorårets arrangement ;)

 

Ordfører Marianne Borgen og reiselivssjef Bente Holm åpner Turist i egen by 2016

Ordfører Marianne Borgen og reiselivssjef Bente Holm åpner Turist i egen by 2016

Tradisjonen tro ble Turist i egen by åpnet av byens ordfører, og det var første gangen vår nye ordfører Marianne Borgen gjorde dette, sammen med vår egen reiselivssjef Bente Holm. De delte også ut premier til de 3 skolene som stakk av med de gjeveste prisene under årets tegnekonkurranse for grunnskoleelever i Oslo. Tema var «Oslo i framtiden» og det er godt å se at dagens unge har så gode tanker om hvordan verden og byen vår vil se ut om 100 år!

Direktør for Barnekunstmuseet og juryformann for tegnekonkurransen, Angela Goldin, skrev i sin begrunnelse:

«Vinnerne har alle løst oppgaven og tema for tegnekonkurransen: «Oslo i framtiden – hvordan tror dere byen vår vil se ut om 50 til 100 år?» – på en veldig innovativ, kreativ og original måte. Samtidig er det tydelig at dagens barn – som selv er fremtiden – setter et viktig fokus på nye mulige realistiske oppfinnelser knyttet til ulike fremtidige samfunnsutfordringer, klima og miljø.»

– Angela Goldin, Det internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo

Det var Nyskolen i Oslo som stakk av med seieren, foran Lilleborg skole og Rosenholm skole, og vinnerbidraget blir belønnet med en klassetur til Tusenfryd.

 

«Oslo i framtiden». Vinnerbidraget fra Nyskolen i Oslo øverst til venstre, Lilleborg skole øverst til høyre og Rosenholm skole nederst til venstre.

 

I tillegg til at alle de fine oslofolka skapte liv og røre i byen denne søndagen, skapte også Turist i egen by masse liv i de digitale flatene våre. Over 19.000 besøkende var innom visitoslo.com i løpet av dagen, rundt 6000 besøkende var innom sider direkte relatert til arrangementet og vi hadde ekstra høye besøkstall på både museumslistene, Barnas Oslo, sidene om Oslo Pass og Hva skjer-kalenderen. Søndag 17. april ble med dette tidenes beste dag på visitoslo.com med 23 001 besøk! Turist i egen by-uka er også tidenes beste uke med 127 518 besøk, mye takket være stor interesse for forhåndsbestilling på mandag pluss informasjon om arrangementet gjennom uka.

Folk var også flinke til å dele sine opplevelser i sosiale medier; over 500 bilder ble tagget med #turistiegenby på Instagram og det var over 1000 interaksjoner (likes, tweets, retweets etc) på Twitter. I tillegg var det over 24.000 som responderte på Facebook-eventet til Turist i egen by, som til sammen nådde over 70.000 totalt. Facebook-eventet var en levende informasjonsside hvir vi daglig postet tips og praktiske opplysninger i ukene før og under arrangementet.

 

Disse bildene ble kåret til de beste fra #turistiegenby på Instagram. 1) @Imannakarolina 2) @legofranke 3) @juliekirs

 

Så da var den tiende utgaven av Turist i egen by over. Takk til alle som åpnet dørene til sine museer, attraksjoner, restauranter, aktiviteter og transportmidler, det er dere som legger standarden for et høyt kultur- og aktivitetstilbud i byen vår. Takk til alle som sto ute og delte ut pass i timevis i regn og vind, som smilende og entusiastisk vertskap for byens borgere. Og takk til alle dere herlige oslofolka som møtte opp, smilende, nysgjerrige og forventningsfulle til hvordan dagen skulle bli – det er dere som ER Oslo. Håper vi ses igjen neste år :)

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 20.000 oslofolk var turist i egen by (Oslo) “Søndag 17. april var det tiende året Turist i egen by ble arrangert, og fra sin spede start i 2007 har arrangementet vokst enormt..” Kilde: blogg.visitoslo.com. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *