Arrangementsbyen Oslo gir både økt verdiskaping og internasjonal synlighet

[Totalt:2    Gjennomsnitt:5/5]

Det er på tide med en oppsummering – første kvartalet i 2016 er nettopp passert og før vi setter snuta mot sommeren er det viktig å se litt tilbake på hva som skjedde i Oslo – World Winter Capital.

Oslo har dette kvartalet  hatt et særdeles variert tilbud av arrangementer – konserter, festivaler og idrettsarrangementer har tiltrukket seg et stort publikum både lokalt og langveisfra.

Gjestedøgnstatistikken for februar og mars har ikke kommet enda, men selv uten den kan vi si at det har vært tre fantastiske måneder på mange områder.

 

Arrangementer er god butikk for hotellene i byen

Hvis vi ser på hotelltallene fra Benchmark Alliance sett i sammenheng med vår arrangementskalender viser det at 7 av 13 helger i perioden januar-mars 2016 har hatt en økning fra i fjor når det gjelder lønnsomhet (RevPAR, ADR og Occ.). Dette beviser nok en gang at å jobbe sammen med arrangementene og arrangørene gagner alle involverte og vi når våre mål på vegne av byen.

 

X Games utøvernes egne bilder fra Oslo.

X Games-utøvernes egne bilder fra Oslo.

Vintersporten

Oslo var vertsby for tre store vinterarrangementer det første kvartalet; Skifest, X Games og VM i skiskyting. Alle tre inviterte til folkefest, allikevel må det vel sies at X Games ble kvartalets snakkis.

Det var mange grunner til at X Games ble en snakkis – bare at det er et nytt arrangement i seg selv er spennende. Hele ideen om at utøverne selv, deres sponsorer og fans ville spre stoff om Oslo i sine digitale kanaler var greit nok og en stor suksess, at det ble Osloreklame er mer omdiskutert og vi evaluerer nå hele prosjektet sammen med arrangøren. Uansett markerer X Games et skifte fra tradisjonell markedsføring til buzz av ypperste slag.

X Games’ suksess blir derfor målt i spredning, visninger, likes, deling og kommentarer – alt på sosiale medier, og vi er svært fornøyd med oppmerksomheten arrangementet fikk – verden over.

 

Fakta om X Games Oslo

 • 131 utøvere fra 17 forskjellige land, fordelt på seks forskjellige konkurranser.
 • Utøverne har til sammen rundt 30 millioner følgere i sosiale medier fordelt på Instagram, Facebook og Twitter.
 • Utøverne postet gjennomsnittlig ti poster hver om Oslo og X Games i Oslo. Nesten 60 000 handlinger (views, comments, likes, shares) ble gjort av utøvernes følgere i sosiale medier per post.
 • 46 % av postene til utøverne ble gjort på Instagram hvor de har rundt 38 % av alle sine følgere.
 • X Games har omtrent åtte millioner følgere i SoMe og deres Instagram-konto er ESPNs tredje største «brand page».
 • X Games sendte live på Facebook under eventet og hadde ca. 700 000 seere.

 

Festivaler

Tradisjonen tro ble by:Larm, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Infernofestivalen arrangert i år også. Hver av disse festivalene henvender seg til et trofast og musikkinteressert publikum, som gjerne reiser halve jorda rundt for å delta på en festival i Oslo.

   

Infernofestivalen

 • Arrangeres hver påske, fra skjærtorsdag til og med påskeaften.
 • I år var det 16. gang Infernofestivalen ble arrangert .
 • Festivalen har et trofast nasjonalt og ikke minst internasjonalt publikum fra blant annet Sør-Amerika og Asia i tillegg til Europa.
 • I tillegg til konsertene arrangeres også IMC – Inferno Music Conference, med blant annet ølsmaking, trommeverksted, speedate med platebransjen og musikkjournalister.
 • Infernofestivalen har ca. 2 000 deltakere hver festivaldag.
 • VisitOSLO bidro med presseprogram for tilreisende journalister.

 

Infernofestivalen, Dimmu Borgir/Lise Mette Eidet

Infernofestivalen, Dimmu Borgir/Lise Mette Eidet

 

De besøkende på Oslo Visitor Centre

Påsken er en lite lønnsom periode for hotellene som hovedsakelig overlever på møtevirksomhet men det er er en høysesong for ferie- og fritidsreisende, og den gir  som regel en liten forsmak på  hva som kommer om sommeren. Besøkstallene på Oslo Visitor Centre (Ø) viser en kraftig økning i antall besøkende fra året før i den samme perioden.

Av de besøkende på OVC finner vi Storbritannia på topp etterfulgt av Tyskland, USA Frankrike og Spania. Disse utgjør mer enn 50 % av alle besøkende. Det er grunn til å tro at mange av disse var i Oslo i forbindelse med en konsert, festival eller et sportsarrangement.

 

Snømannen

Vi jublet da vi fikk vite at «Snømannen» skulle spilles inn i Oslo, og plutselig en mandag i januar var første innspillingsdag kommet. Alle ville vite, akkurat som med X Games, hva dette betyr for Oslo. Den egentlige effekten vet vi ikke før tidligst sent 2017 når filmen har premiere. Hittil har vi sett stor interesse fra utenlandsk presse, fans og filmbransjen generelt. Crewet og skuespillerne har virkelig fått opplevd Oslo ettersom vi vet at flere av dem har gått på konserter, festivaler og sportsarrangement under deres opphold, akkurat som vanlige Osloborgere og Oslos besøkende.

Så nå kan bare sommeren komme, vi er klare!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Arrangementsbyen Oslo  “Oslo har dette kvartalet virkelig hatt et variert tilbud av arrangementer .. har tiltrukket seg et stort publikum både lokalt og langveisfra.” Kilde: blogg.visitoslo.com. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *