Oslo når nye høyder som verdens vinterhovedstad

[Totalt:2    Gjennomsnitt:3/5]

Alexander Vestrum - Tøyen Big Air

Det er vinter, det er snø og absolutt ingen grunn til å sitte inne. Aldri før har Oslo hatt så mange og store vinterarrangementer  i samme sesong. Oslo når nye høyder både i antall mennesker som retter blikket mot byen, og ikke minst på Tøyen, hvor det 57 meter høye Big Air Jump, har gitt Tøyen ny skyline. I år er Oslo verdens vinterhovedstad.

Det var folkefest under Holmenkollen Skifestival i begynnelsen av februar og nå blir det  urban afterski i hele sentrum med X Games før det braker løs i Kollen igjen, med 125.000 publikummere under Skiskytter-VM i mars. I tillegg gjestet ungdoms-OL  Wyllerbakken i forrige uke.  Til sammen er over 2700 frivillige med på å gjøre vinteropplevelsene unike i byen vår, litt av en velkomstkomitè.

X Games

X Games er verdens største ski- og snowboardkonkurranse etter OL, og flere av de beste utøverne kommer fra Oslo. Derfor er det ekstra kult å ha det på hjemmebane med en diger arena på Tøyen, i Wyller og med musikk og kunstopplevelser i samme slengen.

VisitOslo kjørte på med Instagram-konkurranse i samarbeid med X Games, Norwegian og Hotel Royal Christiania. Juryen med Cecilie Staude i spissen plukket ut videoen hvor Magne Lundborg kjører rett i et tre på snowboard. Magne var på jobb i Nigeria da vi ringte og fortalte at han hadde vunnet en tur til Oslo og XGames. Gjett om han ble glad. Vi gjør opp status på hvilken verdiskapning X Games gir byen, når festen er over.

Digitalt engasjement når nye høyder

Hvordan får folk med seg hva som skjer i byen?

Jeg er så heldig å få lov til å samarbeide med alle arrangørene, og min viktigste oppgave er å sørge for å forsterke alle de flotte vinterarrangementene som skjer akkurat nå. Hvordan vi utfører dette varierer, men ved å benytte ulik digital kanalmix, bidrar vi til at Oslo og alt det spennende som skjer her får økt oppmerksomhet. Isolert sett har utøverne som deltar i X Games, en samlet reach (rekkevidde) på over 31 millioner. Snakk om spredningspotensiale!

High–five!

Det handler ikke lenger bare om «reach», men om «each»; altså å nå hver enkelt, ikke bare en mengde folk. Derfor er det viktig for oss å kartlegge engasjement og  ikke kun eksponering.  VisitOslo nådde all-time high i digitalt engasjement nå i  januar.  Aldri før har VisitOslo opplevd større engasjement på Instagram, og  med 116.500 likes/kommentarer er vi 18,5 % over den tidligere rekorden. Vi passerte også 50.000 følgere på Instagram i januar. Juhu! Totalt hadde vi 236.663 aktive handlinger fra egne følgere i januar, sammenlignet med i fjor er dette en økning på 60,9 %. Det betyr over 7.600 daglige interaksjoner.

Størst var økningen på Instagram (503 %) og Twitter (210 %). Samtidig opplevde vi at langrennsvideoen vi la ut på facebook ble delt 629 ganger og sett over  130.000 ganger. Nå skal vi ikke hvile på laurbærne her i VisitOslo, men sikre en fortsatt økning av omtalen av vårt kjære vinter-hvite Oslo. Og måtte den beste vinne både i Kollen, på Tøyen og i Wyller!

Og hvis du selv ikke ønsker å delta i hverken ski- eller brettfesten, kan du alltids mure deg inne foran TV’n som i Jokke & Valentinernes låt «Her kommer vinter’n» eller så kan du trekke deg unna til Kongen Marina og nyte saunalivet i badstuflåten som gjennom hele vinteren ligger flytende i Oslofjorden.

badstu

 

 

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Oslo når nye høyder som verdens vinterhovedstad (Oslo) «Aldri før har Oslo hatt så mange og store vinterarrangementer  i samme sesong. Oslo når nye høyder både i antall mennesker som retter blikket mot byen..» Kilde: blogg.visitoslo.com. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *