Oslos beste ambassadører

[Totalt:9    Gjennomsnitt:4.7/5]

 

Hurra, vi vant!!

For litt over ett år siden åpnet VisitOSLO byens nye besøkssenter på Ø og i går kveld ble Oslo Visitor Centre belønnet med pris under HSMAIs prisutdeling på Radisson Blu Plaza Hotel – så innmari stas! Vi synes jo selvfølgelig jobben vi gjør for byens besøkende og befolkning er både god og viktig, men det er ekstra morsomt når vi får bransjens anerkjennelse i tillegg.

 

Foto: Mona Lindseth

Oslo Visitor Centre vant HSMAI pris for årets kundeopplæring 2015

 

På Oslo Visitor Centre betjener vi opp mot en halv million mennesker hvert år; de fleste i personlig møte her på besøkssenteret, men også gjennom telefon, sosiale medier og andre digitale kanaler. For de ansatte på Oslo Visitor Centre er kunden i fokus hver eneste dag, og vårt mål og ønske er at møtet med kunden i hvert enkelt tilfelle skal føre til flere og bedre Osloopplevelser. Vi flyttet den tradisjonelle turistinformasjonen inn i et moderne og sentralt beliggende besøkssenter i Østbanehallen, hvor digitale hjelpemidler jobber sammen med de ansatte for å gi kunden en best mulig opplevelse. Når HSMAI belønner oss med prisen for beste kundeopplæring, bekrefter det at vi har oppnådd noe av det vi ønsket: Oslo Visitor Centre er et sted hvor hver enkelt besøkende til byen kan få den hjelpen de trenger, på den måten de selv ønsker.

Foto: Mona Lindseth

Kundeopplevelsen i sentrum på Oslo Visitor Centre

 

 

 

«Det er ikke satt noen begrensninger for hvordan de ansatte skal kommunisere med hver eneste gjest eller besøkende.»

 

 

 

 

I dag skal vi unne oss selv å hvile bittelitt på de berømte laurbærene, klappe oss selv på skulderen og gi hver og en av de ansatte på besøkssenteret velfortjent skryt. For selv i et sentralt beliggende, topp moderne og attraktivt lokale som Oslo Visitor Centre er, er det ingenting verdt dersom ikke den personlige servicen er på topp. VisitOSLO er utrolig heldige som har en så fantastisk engasjert gjeng som hver dag jobber for byens besøkende, med ekte entusiasme, vanvittig kunnskap og et hjerte som banker for byen. Tusen takk til den flotte gjengen her på Oslo Visitor Centre, denne prisen har vi alle jobbet hardt for – gratulerer!

 

Serviceløftprisene 2015

Gullvinner i kategori Kundeopplæring

Juryens uttalelse:

«Vinneren har tatt i bruk absolutt alle typer for kommunikasjon i sitt møte med kunden. Bedriftens lokaler ligger sentralt og svært strategisk til for alle i hele byen.
Det er ikke satt noen begrensninger for hvordan de ansatte skal kommunisere med hver eneste gjest eller besøkende. Det er mulig for gjester i alle aldre til å velge sin måte å motta hjelp på, da alle kommunikasjonsmidler er tatt i bruk.
Og ikke nok med det…..de ansatte kan snakke til deg på opp til 14 forskjellige språk.

Årets pris i kundeopplæring går til VisitOSLO! HSMAI gratulerer!»

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Innlegg: Oslos beste ambassadører (Oslo) «Oslo Visitor Centre vant HSMAI pris for årets kundeopplæring 2015. .. For litt over ett år siden åpnet VisitOSLO byens nye besøkssenter på Ø..» Kilde: blogg.visitoslo.com. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *