4,44 millioner unike views på tjuefire timer

[Totalt:3    Gjennomsnitt:5/5]

Nylig var Oslo live på Snapchat i 24 timer! Tidlig på morgenen fikk jeg opp geofilteret og gikk ut og snappet fra profilen til VisitOSLO. Tjuefire timer senere hadde 4,44 millioner unike brukere sett «Picasso on the wall», som kom med i Our Oslo Story. Den var bare en av mange, men rekkevidden var enorm.

Eksperimentet Snapchat

I VisitOSLO har jeg frihet til å eksperimentere med kreativt innhold. Her blir vi målt på engasjement og det digitale fotavtrykket, som skal øke 20 % i året. På Snapchat får vi verken statistikk eller analyse, vi vet ikke nøyaktig hvor mange følgere vi har. Det vi vet er hvor mange som har sett våre stories og at Snapchat nå er større enn Instagram i antall brukere. Sistnevnte har nylig åpnet opp for annonsering og det er nærliggende å tro at også Snapchat vil kapitalisere på sine brukere før eller senere.

4,44 mill views

4,44 mill unique views

Det er argumenter både for og imot å bruke tid på Snapchat.

For:

  • Når en lite tilgjengelig yngre målgruppe mellom 13 og 34 år
  • LIVE er et fantastisk medium til å formidle hva som skjer når det skjer
  • Synliggjøring av merkevaren Oslo er et av våre KPI
  • Gøy å lage stories!

Imot:

  • Tidkrevende
  • Ingen tilgjengelig statistikk

Større synlighet 

Når alle har smarttelefon og kan sende live får byen større synlighet. Kan vi få på plass åpent wifi i sentrum i tillegg blir den potensielle spredning av Oslo-innhold enda større. Her om dagen satt jeg feks. på streaming appen Periscope og så på en Q&A fra Reykjavik. Seerne skriver inn kommentarer under sendingen og får svar i nåtid. I live kanalene får du de minst modererte historiene og det er ingen mulighet til å lage innholdet på forhånd. For meg som ikke driver med direkte salg, men innhold, er det en spennende måte å showcase alt som skjer i byen på til flere målgrupper. Unge fra hele verden kan kommunisere direkte med oss. Eller vi kan la de unge ta over…

Take over

Johanne og Johanna take over

Operasjon Dagsverk Take Over

På OD dagen kom to skravlete, utadvendte 14 åringer innom kontoret. Johanne og Johanna snakker utmerket engelsk, de er daglig på YouNow, Snapchat og andre live apper og kommuniserer med unge fra hele verden. Jeg sendte de ut for å snappe deres Oslo. Frie tøyler. Det ble ti minutter med moro fra blant annet Karl Johan, Starbucks, Vigelandsparken og Popsenteret. VisitOSLO er nå på utkikk etter snap-samarbeid med andre som elsker Oslo og vil vise verden hvorfor. Kjenner du noen som er rå på snap? Ta kontakt!

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *