Dagen vi ble slaktet av A-ha-fans over hele verden

[Totalt:5    Gjennomsnitt:3.8/5]

Dette har vært en annerledes og meget hektisk fredag.

Aldri har jeg fått så mange muligheter som nettopp i dag til å fortelle folk om kreativiteten, kraften og engasjementet som vår digitale strategi fører med seg.

Det hele startet med det Dagbladet på sin nettside i dag kalte for en slakt.

Saken er enkelt forklart at vi har en kampanje hvor ett av grepene er å få folk over hele verden til å tagge en selfie med #oslonxt. Premien er en reise til Oslo med blant annet billetter til Nobelkonserten 11. desember, hvor A-ha som kjent et av trekkplastrene.

Kampanjen har vært en stor suksess og vi har engasjert mange tusen mennesker i alle verdenshjørner. Dessverre gjorde vi en språkmessig feil som gjorde at folk trodde kampanjen varte en dag lengre enn den faktisk gjorde. Vi mente å si at kampanjen varte «til» en bestemt dato, mens de fleste forsto det som «til og med» den samme datoen.  Det fikk vi naturlig nok reaksjoner på og vi løste det raskt gjennom å forlenge kampanjen en dag og ha to førstepremier istedenfor en. Igjen fikk vi reaksjoner, men denne gangen utelukkende positive. Case closed.

Denne kampanjen viser på mange måter essensen i vår digitale strategi. Det aller viktigste vi gjør er å knytte våre aktiviteter i digitale flater til de store kulturarrangementene i byen vår. Vi vet at det er disse som fyller byen med besøkende, og at det er disse som skaper virkelig engasjement i sosiale medier, både i forkant og under selve arrangementet. Vi snakker om Oslo når det skjer store ting her fordi det er da vi er på radaren. Istedenfor å sitte og finne på kampanjer som løfter frem VisitOSLO, bærer vi ved til bålet der det allerede er et engasjement og der fokus er på Oslo og ikke VisitOSLO som organisasjon.

Vi skal være pionerer når det gjelder å bruke digitale flater for å markedsføre Oslo. Det innebærer å teste nye ideer, å bevege seg inn på ny mark og å våge å feile. Målet er selvsagt å treffe riktig hver gang, men gjør vi en feil så retter vi den opp, lærer av det og går videre. Vi graver oss ikke ned. Tvert imot.

Takk til Instagram brukerne over hele verden for at dere ga oss en anledning til å snakke om ting vi brenner for. Vi er en fantastisk gjeng som langt fra føler oss slaktet. Modig derimot..

Ha en fantastisk helg,

Bente B. Holm

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *