Den Norske Opera og Ballett

Digital billettluke gir Operaen økt salg av billetter

[Totalt:3    Gjennomsnitt:4.3/5]

Så ble vi enige om å dra på forestilling, jentegjengen. Allerede neste uke, på impuls, vi som ikke rekker å se hverandre mer enn to ganger i året. Etter flere glass vin og døsige varme retter, i en luke i kalenderen hvor vi alle hadde klart å skvise inn en torsdag mellom mann, barn, matpakker, turnhall og 2do lister lange som unnarennet i Holmenkollen. «Åh, det blir kjempe koselig!»  «Gleder meg!» «Jeg legger det rett i kalenderen».  Så ble alle blå i ansiktet en stund mens nakkene bøyde seg krumt over sveipende fingre. Etter at alle hadde lagt inn Tryllefløyten i kalenderen, smugtittet på Face, Tinder, Insta, Snap, og jobbmailen, ble mobilene lagt tilbake i veskene igjen og store øyne ble satt i hverandre rundt bordet. «Hvem bestiller billetter?? Stillhet. Ingen rikket seg, for tanken på å skulle glemme det eller tanken på alle klikkene for å google nettsted, klikke rundt på måfå til riktig forestilling, riktig fane, riktig dato, klokkeslett, antall osv, var  for krevende.

«Jeg fixer billetter!» sa jeg med min utestemme, og ble bordets reddende engel, og praten avløste stillheten igjen. Jeg vippet opp VisitOSLOs digitale kalender, og fant «Tryllefløyten» på Operaen, trykket på den grønne knappen som viste ledige billetter og vips så var billettene bestillt.

Vår antagelse var at det er bedre med en grønn knapp, enn ti klikk.  

Hva skjer-kalenderen på visitoslo.com viser det som skjer i Oslo og er den eneste arrangementsoversikten der du ser om det er billetter igjen.  VisitOSLO hadde en ide om at ved å kombinere god informasjon om arrangement med kortest mulig vei til elektronisk billettkjøp, kan vi bidra til å selge flere billetter til kulturarrangement i byen.

Derfor lanserte vi i mars 2015 en kalenderen med  billettfunksjon bestående av en kjøpsknapp og informasjon om ledige billetter, en såkalt kapasitetsindikator. Foreløpig har Billettservice, TicketCo og Billettportalen koblet seg på.

Siden lanseringen har vi hatt nærmere 30 000 unike klikk på den grønne knappen, og det er vi svært fornøyde med. Selve kjøpet foregår på billettsystemenes egne sider, så vi har ikke hatt kunnskap om antall eller hvorvidt  den nye billettfunksjonaliteten har solgt flere billetter.

Glade toner fra Operaen

Den Norske Opera & Ballett koblet opp sitt elektroniske billettsystem, Billettportalen, til VisitOSLOs systemer i juni 2015. Ved sesongstart i august lå alle deres  arrangementer  på visitoslo.com, med kjøpsknapp og kapasitetsindikator. Hadde dette noen påvirkning for Operaens billettsalg?

Magne Bjella er leder for nye medier ved Operaen og gir den nye billettfunksjonaliteten æren for at han kan juble over følgende:

  • Operaen har solgt 133 % flere billetter til de som klikket seg inn fra visitoslo.com.
  • Antallet kjøp via visitoslo.com har økt med 186%, i perioden fra 1.august til 2.november, sammenlignet med samme periode i fjor.
  • Prosentandelen av nettgjestene som endte opp med å kjøpe billett, har økt med 100 %. Denne doblingen forklares med billettfunksjonaliteten, den grønne knappen!
Tryllefløyten

VisitOSLOs billettfunksjon

VisitOSLO har vist at uavhengig teknologisk utvikling er viktig for verdiskapningen i Kulturbyen Oslo.  Vi har økt billettsalget ved å gjøre det lettere for publikum å kjøpe. Nå håper vi at flere billettsystemer og arrangører ser verdien av å koble seg på. Vi har nok kun sett begynnelsen på denne billettdansen, og jeg byr gjerne opp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *