Amerika for mine føtter

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

 

What happens in Vegas doesn’t always stay in Vegas!

Det har allerede gått to uker siden IMEX America som er den ledende messen i USA, innen møteindustrien. VisitOSLO har deltatt siden starten i 2011, selv deltok jeg for andre gang i år. Messen foregår over tre dager, med en «pre-conference» med seminarer som tar opp ulike teamaer samt at det også foregår ulike kveldsarrangementer, der ICCA Association Evening er blant de viktigste. På denne messen deltar VisitOSLO som en del av det norske teamet, som igjen er en del av en skandinavisk stand. Dagen før messestart har vi et møte der alle får treffe alle slik at vi blir kjent med nye – og gamle – fjes, og kan hjelpe hverandre under de hektiske messedagene.

 

Det norske teamet på IMEX America 2015Årets norske team besto av: 

Frode fra Norway Convention Bureau
Arve fra Visit Bergen
Trude fra Visit Tromsø / Arctic Meetings
Thore fra Thon Hotels
Jørgen fra Radisson Blu Plaza Hotel
Trude fra Norges Varemesse
Paula fra Tumlare, MICE & Sport division
…og meg selv fra VisitOSLO

Bildet viser det norske teamet, unntatt Paula.

 

Mange muligheter – hvis man jobber for det!

Det er mye å forberede i forkant, det vet alle som har deltatt på messer. Hvordan skal vi skille oss ut? IMEX lar deg ta kontakt med hosted buyers via sitt bookingsystem og man kan med dette verktøyet sende ut fire eposter før showet. I tillegg til å bruke dette, kontaktet jeg alle corporate-kontakter vi har i vår database og sendte samtidig en direkte link til min kalender, for enkel forhåndsbooking av møte. Kort og enkel tekst, med selgende argumenter – og flotte bilder. Det tror jeg inspirerer!

 

#meetinOSLO

Vi lever i en digital verden, og sosiale medier er viktig også i messesammenheng! I forkant av min reise la jeg ut info både på vår Twitter-konto og på Linkedin. Under selve messen var det en dedikert person på standen som jevnlig twitret om det som skjedde på standen; vi hadde både «Swedish fika», Northern Light cocktail og andre små happenings.

Selvsagt twitret jeg litt ekstra om Oslo, og la ut «dagens tweet» hver morgen ved messestart.

Twitter - day 1 Twitter - day 2 Twitter - day 3

IMEX sitt eget team for sosiale medier var stadig vekk innom den skandinaviske standen, noe som viser at vi gjør noe bra – og noe litt utover det vanlige! Jeg ble ekstra stolt når de re-tweetet min egen tweet, og kom for å få sin egen «Oslo Icon Button» :)

 

IMEX America – en suksesshistorie

Årets messe klarte å tiltrekke seg 10.732 deltakere; utstillere og kunder inkludert. Dette er en økning på 4% fra 2014. Det var en økning både i antall besøkende og utstillere, der den største økningen var kunder! På den skandinaviske standen hadde vi også en fin økning; 642 kunder besøkte oss i år mot 603 i 2014, altså mer enn 6% fler i år enn i fjor – Skandinavia er i vinden!

 

IMEX Daily

IMEX har også et magasin som trykkes og distribueres hver dag. Første dag kunne vi stolt se at Norge fikk en hel halv side! Vår populære Northern Light Cocktail ble også omtalt og publisert.

IMEX Daily - dag 1 IMEX Daily - Busy Norwegians IMEX Daily - Ice Cocktail

 

Follow up, follow up, follow up…

Oppfølgingen er den absolutt viktigste delen! Som sagt har det nå gått to uker siden selve messen – og alle kunder jeg truffet, i tillegg til de leads som mine norske kolleger møtte og som har vist interesse for Oslo, har fått en første personlig oppfølging på epost, med den spesifikke informasjonen de ba om.

Nærmere 40 nye kontakter, både innen kongress- og corporatesegmentene, er nå fulgt opp og de fleste har jeg også knyttet kontakt med på Linkedin. Mange har allerede kommet tilbake og takket for møte, informativ og morsom presentasjon og/eller med oppfølgingsspørsmål. Vi satser på at dette etterhvert vil resultere i mer business til byen vår!

Jeg vil gjerne avslutte med å dele en liten brosjyre som viser det beste av vår del av verden – «Let’s Meet in Scandinavia – On Top of The World». Denne har blitt sendt til alle kunder som var innom den skandinaviske standen, i tillegg til fire enkle spørsmål fra vår Destination Presentation Quiz, der en kunde har mulighet for å vinne en tur til Skandinavia. Trekningen er 15. november – og la oss da krysse fingrene for at vinneren velger Oslo :)

 

God helg alle sammen!

Maria

Follow up

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *