Kan vi jobbe b2b med digitale verktøy?

[Totalt:4    Gjennomsnitt:5/5]

Jeg har lenge vært rimelig sikker på det. Faktisk så er jeg overbevist. Men akkurat hvordan vi skal gjøre det, har vi grublet på en stund. Nå er vi klare for å eksperimentere litt :)

VisitOSLO har flere ganger løftet frem viktigheten av å komme i kontakt med Oslos fagmiljø, og vår avdeling Meet In Oslo gjør en god og viktig jobb for å komme i kontakt med dem. I år har vi gått litt nye veier, og denne høsten tar vi den «helt ut» hva gjelder nybrotsarbeid innenfor dette feltet.

 

Brenner du for faget ditt? Da kan vi få til store ting sammen; for deg, faget ditt og byen din!

Brenner du for faget ditt? Da kan vi få til store ting sammen; for deg, faget ditt og byen vår!

 

Når vi skal få internasjonale konferanser og kongresser til Oslo, så må Oslos fagmiljø invitere. VisitOSLO kan bistå i prosessen, men ikke invitere. Det er som å søke å vinne et OL; det blir ingen søknad uten at Idrettsforbundet stiller seg bak. Så Oslos mange fagmiljø, ofte representert ved ildsjeler i faget, må motiveres til å invitere til en konferanse eller kongress i Oslo. Og vinner de den, må de også arrangere den. Det kan fremstå som arbeidskrevende. Alternativet er selvsagt å dra på denne konferansen i en annen by. (Og la oss være ærlige; det er jo gøy å reise til andre byer på arbeidsgivers regning?) Så det er en rimelig tung kommunikasjonsjobb vi har foran oss, og vi har oftest gjort den gjennom såkalte «kalde telefoner»

 

Det kan nok kanskje fremstå litt tungt å arrangere en konferanse, men fortvil ikke; det er mye hjelp å få!

Det kan nok kanskje fremstå litt tungt å arrangere en konferanse, men fortvil ikke; det er mye hjelp å få!

 

Til å hjelpe oss med å kommunisere fordelene ved å hente hjem en konferanse til Oslo, har vi laget en liten filmsnutt. Ideen var vår, og flinke folk i TRY/APT har laget den for oss. Filmen vil vi gjøre tilgjengelig i våre egne digitale kanaler, og både egne og andres sosiale medier. Vi låner den også ut til alle som måtte ønske den. Vi vet hvordan vi kan nå en del av ildsjelene, blant annet i sosiale medier.

Vi håper selvsagt at Oslos stolte fagfolk og viktige venner av Osloregionens næringsliv vil dele den i sine nettverk; for en av de store fordelene med å hente hjem en konferanse, er at dette styrker fagmiljøene. Det blir mer oppmerksomhet på fagfeltet, enklere tilgjengelig finansiering og satsing på FoU-aktiviteter. I tillegg til at våre fagmiljø på denne måten setter internasjonal agenda.

 

Når du arrangerer en konferanse, setter du agendaen for ditt fag -og bidrar til at folk møtes og nye ideer utvikles.

Når du arrangerer en konferanse, setter du agendaen for ditt fag -og bidrar til at folk møtes og nye ideer utvikles.

 

-og sist men ikke minst skal filmen gjøre det mye lettere for oss å ta «de kalde telefonene», til fagmiljø som normalt ikke ser seg som en del av reiselivsnæringen, eller vet at de er viktige for oss. Men vi vet at våre næringer kan styrke hverandre, og det håper vi de som ser filmen også forstår. Og kanskje blir noen så inspirerte, at de kontakter oss via filmens landingsside.

Hva tror du? Snurr film og bedøm selv!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *