(c) VISITOSLO/Johannes Granseth/Nobel Peace Center

Når verdens øyne ser vår vei…

[Totalt:7    Gjennomsnitt:4/5]

 

…da velger vi å arrangere det største kundearrangementet i VisitOSLO sin historie: #OsloVIPeace15

 

Hvorfor?

Tidskrevende. Ressurskrevende. Kostnadskrevende. Dette er hva fam trips* er; det koster både tid, ressurser og penger for å arrangere en fam trip. VisitOSLO har arrangert utallige fam trips for kunder gjennom årene, men da i mindre utgaver og flere ganger per år, gjerne med kunder kun fra spesifikke markeder og segment. Men hva med å lage et stort arrangement – for alle kunder, uavhengig av marked og segment? Det var det som var ønsket, og etter spørreundersøkelser mot næringen, møter internt og møter med partnere og aksjonærer er ikke lenger dette kun en ide: Meet in Oslo Fam Trip har blitt en realitet!

 

Konsept og program

Temaet for årets arrangement ble PEACE og datoene landet naturlig nok på 10-12 desember 2015. Det var mange gode ideer som ble lagt frem på bordet men dette var det tema som ble best likt, og siden Alfred Nobel og Fredsprisutdelingen allerede er verdenskjent måtte vi jo bare ri på den bølgen!

(c) VISITOSLO/Johannes Granseth/Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter. (c) VisitOSLO/Johannes Granseth

Programmet blir fullpakket med godteri, og for å nevne noe vil vi få inn gruppen på Nobels Fredssenter for en liten sneakpeak av utstillingen – før den offisielt åpner; vi skal nyte god polartapas på dekket til Fram mens vi får kåseri av Nansen, som jo også ble tildelt Fredsprisen i 1922; vi vil gå i fakkeltog og få en aperitiff servert på Grand Hotel – samtidig som Fredsprismiddagen foregår i rommet ved siden av… og det hele toppes selvfølgelig med Fredspriskonserten!

(c) VisitOSLO/Heidi Thon

Opera på Operaen? (c) VisitOSLO/Heidi Thon

 

Kunder

For å få tak i de beste kundene har vi fått  hjelp av vår samarbeidspartnere ute i markedene samt gått nøye igjennom vår egen kundedatabase. Første lanseringsdato – om vi kan kalle det lansering :) – ble IMEX i Frankfurt i slutten av mai. Her fikk de første kundene en flyer med link til forhåndsregistrering. Samtidig sendte vi ut e-poster med samme link til registrering til kunder fra vår database som vi mente har stort potensiale for å sende business til Oslo. Totalt ble interessepåmeldingen sendt ut til 385 kontakter innen alle de segmenter vi jobber med: Kongress, Corporate, Cruise og Turoperatører!

Flyer delt ut på IMEX i Frankfurt

Flyer delt ut på IMEX i Frankfurt. (c) VisitOSLO

Forhåndsregistreringen stengte 31 august. Da satte vi igang med andre «vaskerunde» av kundelisten, og den offisielle invitasjonen gikk så ut til 75 knakende gode kundekontakter 25 september. Vi har nå 27 skikkelige VIP kunder påmeldt, og 11 journalister, bloggere og instagrammere fra internasjonale medier er interessert – så dette er en god start! Visst er det spennende?? Jeg gleder meg til fortsettelsen!

 

Hva skjer videre?

Imorgen, fredag 9 oktober,  blir den neste store milepælen – da annonseres Fredsprisvinneren. Dette er jo en verdensnyhet – og den skal vi bruke for alt den er verdt! Buzz-teamet vårt har samlet en liste med lokal og internasjonal presse og toppbloggere, og disse blir invitert denne datoen. I tillegg er tanken at vi sender ut en liten teaser til de kunder som har meldt seg på denne dagen, samt en påminnelse til de som foreløpig ikke har meldt seg på, men som har mottatt invitasjon.

 

Jeg vet nok at mange lurer på hva status er på dette prosjektet, så jeg håper at dette har gitt dere litt mer innsikt i arbeidet som ligger bak, bakgrunnen til prosjektet og hva som skjer videre. Har du spørsmål, innspill eller kommentarer? Da hører jeg gjerne fra deg, vi ønsker at hele næringen føler et eierskap til dette prosjektet! Vi heier på alle som heier på Oslo og sammen står vi sterke :)

 

Tror du dette blir et godt VIP arrangement? Det tror og håper jeg!
Stay tuned….

 

Peace out!
Maria :)

Freds-Selfie

Fredspris-Selfie

 

*) Hva er en fam trip?
Fam trip er kort for «familiarisation trip» og er i grunn en studietur for kunder – eller potensielle kunder – der arrangøren vil vise frem sitt destinasjon, slik at kundene for se og oppleve destinasjonen og på den måten lettere selge det videre til sine kunder og/eller arrangere events der selv.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *