Når noen gjør butikk av butikken din

[Totalt:2    Gjennomsnitt:5/5]

På fjorårets Travel Tech Day fikk vi blant annet høre at mer enn 4000 bedrifter rundt om i verden arbeider for å utvikle nye forretningsmodeller innenfor reiselivet med såkalte disruptive teknologier. Vi som jobber i det etablerte reiselivet bør være opptatt av det samme – vår butikk har allerede blitt utfordret sterkt av teknologibedrifter som OTAer og metasøk. Kan smart bruk av teknologi bidra til å hente butikken hjem igjen? Jeg tror det.

Siste taler er på plass
og det er bare snaue to uker igjen til årets Travel Tech Day skal avvikles som en del av Oslo Innovation Week. Nært sagt alle bransjer er berørt av det digitale skiftet; DN.no skrev i helgen i innlegget «Digitale krav til ledere» om at det nå er krav til at alle ledere selv forstår den nye digitale hverdagen; det kan ikke bare delegeres bort. Det gjelder også vår bransje; vi må ta innovative og digitale grep for å sikre oss at vår butikk forblir vår også i fremtiden. Denne konferansen er for ledelse, investorer og alle andre som er opptatt av å lykkes i besøksnæringene; og som vil påvirke hvordan fremtiden blir. Ikke for tech-folka altså, selv om det kanskje høres sånn ut på konferansens navn.

Det gjelder også vår bransje; vi må ta innovative og digitale grep for å sikre oss at vår butikk forblir vår også i fremtiden.

Trender, innovasjon og teknologi
er tema som vil bli fellesnevner på alle innlegg fra scenen denne dagen. Vi skal få høre fra Trendspanaren Göran Adlén, som mener du må glemme det meste av det du har lært før, for å hanskes med det digitale inntoget. Anna Kirah vil adressere hvordan besøksnæringene kan sikre sin fremtid ved hjelp av innovasjon og teknologi.

Wifi viktigere enn frokost!
I en undersøkelse av booking.com i år, rangerte gjestene gratis og godt wifi som viktigere enn alt, også frokost, da de skulle rangere egenskaper de vurderer som viktige ved valg av hotell. Likevel er det den årlige kåringen av Norges beste hotellfrokost som blir snakkisen, hvorfor er det sånn? På Travel Tech Day vil du møte Joakim Jardenberg, som var ansvarlig for at hele sentrum av Helsingborg fikk gratis og godt wifi. Han vil snakke om hvordan de klarte akkurat det, og hvilke effekter det har hatt for byen.

Gled dere til å høre Thomas Sprangers, som skal snakke om service design og hvordan du kan anvende dette systematisk for positiv omtale.

Gled dere til å høre Thomas Sprangers, som skal snakke om service design og hvordan du kan anvende dette systematisk for positiv omtale.

Det blir et internasjonalt stjernelag på scenen
og vi skal lære om service design fra Thomas Sprangers fra Amsterdam, mens dansken Daniel Ord Rasmussen skal snakke om delingsøkonomien og hva den kan bety for besøksnæringene. For delingsøkonomien utfordrer det etablerte reiselivet, men kan det også være et gode?

Solid norsk avslutning
Cathrine Pia Lund fra Innovasjon Norge vil innlede dagens siste bolk, med den utfordrende tittelen «Norsk reiseliv – sinke på innovasjon?». Og hun vil bli fulgt opp med en casepresentasjon av noen som virkelig har tatt inn over seg det digitale skiftet. Simen Vinge er mannen bak Comfort Xpress; en ny generasjon Choicehotell som omfavner innovasjon og teknologi både i tjenesteytelsen, og i dialogen med (de potensielle) gjestene; før, under og etter oppholdet.

Det er fremdeles mange ledige plasser på konferansen, og det er fryktelig billig å delta. Kjøp din billett her, og husk å tipse kolleger om arrangementet!

–> mer om foredragsholderne
–> her finner du programmet
–> om Travel Tech Day
–> her kan du kjøpe billett

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *