Oslo Visitor Centre = Oslo Culture Centre

[Totalt:4    Gjennomsnitt:5/5]

VisitOSLO har de siste årene jobbet masse med vår kommunikasjon med og mot Oslos befolkning, og det hele startet med den åpne designprosessen og engasjementet rundt #diggeroslo. På Instagram har #diggeroslo i dag samlet mer enn 26.000 bilder av den byen vår og flere bilder kommer stadig til. Bildene er tatt av oss som bor i Oslo og forteller tusenvis av historier om hvorfor vi er så glade i denne fine, lille, store byen.

 

For snart ett år siden åpnet vi det nye besøkssenteret i Østbanehallen og i planleggingen av Oslo Visitor Centre lå det også et ønske om å kunne bruke lokalet til noe mer enn «bare» god, gammeldags turistinformasjon. Vi har prøvd oss i det små, med hospitality desks for ulike sports- og kulturarrangement, informasjonsmøter med skoleklasser og guider, og for noen uker siden dro vi det hele opp et nivå da vi arrangerte Meet & Greet for Øyafestivalens akkrediterte presse og musikkbransje. En gang i blant er det gøy å gjøre noe litt annet og ikke minst er det moro å se at lokalet kan fungere godt i flere ulike settinger.

 

synne 2

Så nå hopper vi i det og drar det opp enda et hakk: vi forvandler Oslo Visitor Centre til Oslo Culture Centre – for én eneste kveld! I hvert fall sånn i første omgang ;)
Hvert år arrangerer Oslo Kommune og Kulturetaten et av byens største gratisarrangement, Oslo kulturnatt.  Oslo kulturnatt gir publikum muligheten til å oppleve og utforske nye kulturaktører rundt omkring i byen, og denne kvelden og natten yrer det av liv i Oslos gater og bygg. Alt er gratis og alle strekker seg et lite hakk lenger for å gi noe ekstra til publikum denne kvelden. Oslo vises frem akkurat sånn den er, for oss som er her – enten vi bor her eller er på besøk. Og det vil jo vi også være med på!

 

Så vi tenkte: hva kan vi gjøre for å vise frem byen vår – den fine, fine byen vår – og få enda flere til å like den sånn som vi gjør? Så vi teamet oss opp med de flinke jentene bak bloggen Stakkars Oss og bestemte oss for at med våre to hashtagger, #diggeroslo og #stakkarsoss, kan vi til sammen vise frem utrolig mange fine – og ekte – sider av byen vår. Og sånn ble miniutstillingen «#Stakkars oss om #diggeroslo» til – en utstilling av bilder som viser byen akkurat sånn som den er, sånn som Oslofolk ser den.  Bildene er til trykk i skrivende stund og jeg gleder meg til å vise de frem fredag kveld – vi må bare få hengt de pent og pyntelig opp på utstillingsveggene først ;)

 

Skjermbilde plakatveggen Kulturnatt 3

 

Fredag kveld kommer også en kjempeflink jente som heter Ida Stein og holder en akustisk konsert for oss, slik at alle de som kommer på utstillingen samtidig kan få en god musikalsk opplevelse fra en spennende artist som er ung og fremadstormende – sånt liker vi! Før og etter Idas konsert vil det spilles musikk hele kvelden av de dyktige DJ’ene La Isla Anita og (vår egen) Yurivision – så vi skal skape liv og røre i Østbanehallen denne kvelden!

 

Stakkars oss som digger oslo ramme

 

Det hele er blitt et utrolig fint samarbeidsprosjekt, hvor alle i VisitOSLO bidrar der de kan – og vi her på Ø bygger verdens minste scene, henger opp plakater, tar bilder, bærer paller og gjør at vi kan for å gjøre besøkssenteret vårt om til konsertscene/museum.  Vi har fått masse god hjelp fra gode naboer her inne i Østbanehallen, fra Stakkars oss, fra kommunen og fra andre, gode samarbeidspartnere – dugnadsholdningen er virkelig på topp :)

 

 

Så gjenstår det nå bare å se om kvelden blir så bra som vi ser for oss og håper på. Vi lover i hvert fall at vi skal gjøre vårt beste for å gi de som besøker oss en hyggelig kveld med skikkelig god Oslostemning! Vi gleder oss masse og lover å fortelle alt om hvordan det gikk den kvelden vi forvandlet Oslo Visitor Centre til Oslo Cultural, Museum & Music Centre – denne gangen kun for én kveld, men jeg lover deg: vi gjør det gjerne igjen!

Velkommen til Oslo Kulturnatt og #Stakkarsoss som #diggeroslo fredag 11. september kl 19!

 

 

 

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *