Vår fotogene by Oslo – og alle amatørfotografene som fanger den.

[Totalt:13    Gjennomsnitt:3.5/5]

Oslo er vakker, rar, utfordrende, grønn, blå, folksom, moderne, historisk og fengslende. Dette dokumenteres godt gjennom bilder tatt av folk med en stø hånd og nese for motiv. Vi i VisitOSLO har i 2015 engasjert en profesjonell fotograf til å fange det mest ikoniske ved Oslo på en måte som er i overenstemmelse med vårt nye design, grafiske uttrykk og internasjonal profileringsstrategi. Fotografen er engasjert til å ta bilder av Oslo gjennom hele året.

Men Oslo er så mye mer enn ikonene våre – og Oslo fanges daglig av amatørfotografer som bor i og elsker denne byen. På fantastiske måter. Vi overveldes av bildene folk laster opp på VisitOSLOs Facebook-side og andre steder i sosiale medier, og ikke minst i Facebookgruppen «Min vakre by – Oslo (liten by – store kontraster)» med mer enn 5000 dyktige hobbyfotografer med hjerte som banker for byen vår. Vi iverksetter nå et initiativ som er en takk til alle dere – og samtidig en forespørsel til dere.

Å vise Verden Oslo -gjennom din linse
Bildene dere tar er fantastiske – og viser frem flere av grunnene til at det er så fint å bo her, og besøke byen. Mange får glede av bildene når vi får tillatelse til å dele dem og bruke dem i våre kanaler, slik vi ofte har gjort på visitoslo.com, og på Facebook-siden vår. Nå ønsker vi å la enda flere få mulighet til å oppleve og gjengi Oslo gjennom deres øyne.

VisitOSLO har en egen bildebank som hovedsakelig brukes av (internasjonale) medier og reisebransje i forbindelse med omtale av Oslo, online og offline. Bildene i billedbanken kan brukes vederlagsfritt, siden det er god profilering av Oslo å plassere gode Oslobilder i andres kanaler mot deres publikum. Bildene i billedbanken er noen ganger tatt av profesjonelle fotografer, og noen ganger av VisitOSLOs egne ansatte. Nå ønsker vi også å legge inn de beste amatørbildene, siden nettopp dere har et godt perspektiv på hva som er verd å ta bilde av, og siden dere tar så gode bilder.

Midstubakken og utsikt over Oslo, fanget av Leif-Harald Ruud. Leif-Harald er en fantastisk amatørfotograf vi i VisitOSLO har samarbeidet med over flere år.

Midstubakken og utsikt over Oslo, fanget av Leif-Harald Ruud. Leif-Harald er en fantastisk amatørfotograf vi i VisitOSLO har samarbeidet med over flere år. (Leif-Harald har også fotografert tittelbildet til blogginnlegget)

Honorar
Vi ønsker å honorere dere for jobben, og vil tilby kr 500,- per bilde vi kjøper rettighetene til og kan legge i vår billedbank. Det er selvsagt billigere enn hva en profesjonell fotograf ville fått, men vi håper dere verdsetter påskjønnelsen og muligheten til å få vist frem bildene deres i store og små medier nasjonalt og internasjonalt. Og dere bidrar til at mange flere mennesker vil se det vakre og særpregede ved vår by, slik dere ser det.

Hvordan kan dine bilder bli aktuelle?
Du deltar rett og slett ved å laste opp bildene dine på VisitOSLOs Facebook-side. VisitOSLOs ansatte vil gå igjennom disse, og gjennom de neste ukene og månedene kontakte de aktuelle med forespørsel om mulighet til å kjøpe ut de aktuelle bildene for kr 500,-. Og nei, vi blir ikke sure om dere takker nei til forespørselen dersom dere skulle ønske det  – det må være lov å spørre, og lov å si nei. Uansett håper vi du fortsetter å dele bildene dine hos oss :)

Begrensninger
Hver person har bare lov til å motta honorar på kr 1000,- fra en organisasjon som oss, før det blir skattepliktig. Det betyr at vi i utgangspunktet bare kan kjøpe 2 bilder fra en person før at det påløper skatt. Vi kan kjøpe fler bilder, men vi er da pliktig å gjøre et skattetrekk fra honoraret. Har du et enkeltpersonsforetak eller lignende kan dette unngås ved at du fakturere oss.

 

Trikken er viktig i bybildet vårt, og her har amatørfotograf Rolf Thoresen foreviget trikken akkurat i det den passerer det flotte blomstene i Vika. Rolf har tatt mange fine bilder av Oslo, og han har samarbeidet med VisitOSLO i flere år.

Trikken er viktig i bybildet vårt, og her har amatørfotograf Rolf Thoresen foreviget trikken akkurat i det den passerer de flotte blomstene i Vika. Rolf har tatt mange fine bilder av Oslo, og han har samarbeidet med VisitOSLO i flere år.

Motiv og kvalitet
Vi ønsker høyoppløselige bilder, da en del medier ofte også skal ha bilder på trykk. Det er et poeng at bildene ikke har blitt mye redigert i Photoshop – eller at det finnes en uredigert variant vi kan kjøpe. Vi ønsker oss alle vinkler på Oslo, men vil spesielt understreke at vi ønsker urbane byrom (selve byen, arkitektur, detaljer og oversiktsbilder), godt vær og dårlig vær, alle sesonger, og vi er heller ikke fremmed for vår flotte natur. Parker, museer og andre attraksjoner står også på ønskelisten.

Vi vil gjerne ha bilder med folk på, men dersom folk er motivet må dere selv avklare med de som er avbildet at dette er ok – da de plutselig kan se seg selv i nettopp dine bilder i for eksempel New York Times. Unntaket er på festivaler og andre offentlige arrangement – der sier loven at folk som deltar der må kunne regne med å bli fotografert til slike formål. Vi ønsker også folk i alle aldre, men barn er særskilt beskyttet og så innhent alltid tillatelse dersom det er barn i bildet.

Vi håper dere vil bli med oss på dette! Og at vi vil kunne fylle på billedbanken vi tilbyr verden med det unike perspektivet som dere som er Osloelskere (med øye for motiv) har.

3 replies
 1. Bente Holm
  Bente Holm says:

  Vi har latt oss inspirere av alle de gode amatørfotografene der ute. Mange fanger øyeblikkene i byen på en slik måte at det passer fint inn i måten vi jobber med den internasjonale profileringen. Vi ønsker at så mange som mulig tar bilder av byen vår, og kanskje finner vi noen som kan løftes frem til et nytt og mye større publikum.

  Svar
 2. Terje Chr Rolland
  Terje Chr Rolland says:

  Finner stadig nye og flotte steder på mine vandringer i og rundt byen. Som regel med et kamera. Bidrar gjerne med mine bilder og erfaringer.

  Mvh
  Terje

  Svar
  • Katrine Mosfjeld
   Katrine Mosfjeld says:

   Så flott, Terje!
   Håper vi får se mange av bildene dine på Facebook-siden da. Vi er i gang med innkjøpene, men skal kjøpe mange flere bilder :)

   Hilsen Katrine

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *