Er hjemmesidens tid forbi?

[Totalt:6    Gjennomsnitt:4.2/5]

Mange har den siste tiden hevdet at hjemmesidens tid er forbi, og at all effektiv kommunikasjon må skje i de sosiale mediene. VisitOSLO har ikke lagt alle eggene i sosial medie-kurven, selv om det er noe vi satser mye på og som vi får gode resultater på. Vi har en helthetlig tilnærming til digital kommunikasjon. Og det gir resultater.

Sjekker vi den verdensomspennende forbrukerundersøkelsen Nielsens Global trust in advertising and brand messages (se figur under) store forbrukerundersøkelse, er eget nettsted (branded website) bare forbigått av råd fra venner og familie (ofte gjennom sosiale medier) når det gjelder hva forbrukerne har tillit til. Og tillit er viktig når vi skal bestemme hvor vi skal reise. VisitOSLO jobber aktivt og prioriterer alle de fire informasjonskildene som oppnår høyest score på tillit, for å optimalisere vår evne til å påvirke folk i sine reisevalg.

 

topp 4 i den verdensomspennende forbrukerundersøkelsen: Nielsens global trust in advertising and brand messages, 2013

topp 4 i den verdensomspennende forbrukerundersøkelsen:
Nielsens global trust in advertising and brand messages, 2013

 

Statistikk til glede
Det er befriende morsomt å motta statistikk fra vår webredaktør. I går fikk jeg en fin oversikt over utvikling (unike brukere) på visitoslo.com fra 2004 til dagens dato (se figur under). Og selv om det er morsomt med historikk er det først og fremst interessant å se hva som har skjedd det siste året; når vi har anvendt vår nye digitale strategi, og gjennomført en del pionerprosjekt på nettsiden. Og nettsiden går så det griner! Se på utviklingen i 2015 a dere!

Utvikling av unike brukere på visitoslo.com gjennom mange år - og hittil i 2015.

Utvikling av unike brukere på visitoslo.com gjennom mange år – og hittil i 2015.

Det den sinnsyke kurven over blant annet viser, er at hele 355 000 unike brukere – eller la oss kalle dem personer, for det er jo det de er – har besøkt nettstedet i juli i år. Det er en økning på 39% fra i fjor. Trettini prosent! De besøkte til sammen i underkant av 2 millioner sider denne måneden – i snitt har hver person besøkt hele 5,57 sider hver. Dette utløste både gledeshyl og joggetur inn til webredaksjonen – som har gjort en fantastisk jobb. For disse resultatene kommer uten økt personalinnsats, og uten økt annonsering. For en gjeng!

Tjenesteutvikling gir resultater             
Søkemotorene leverer prosentvis omtrent det samme som tidligere – 79% av alle besøk kommer gjennom organiske søk. Vi kan se at noen seksjoner øker mer enn andre, og spesielt

Tjenesteutvikling er også markedsføring. Og det driver brukere inn til visitoslo.com

Tjenesteutvikling er også markedsføring. Og det driver brukere inn til visitoslo.com

har vi opplevd økning i bruk av arrangementskalenderen. Vi har økt sidevisninger i «Hva skjer-seksjonen» med fantastiske 48%, sett mot juli 2014. Det er et vanvittig tall, i en allerede godt besøkt seksjon. Og det er sikkert flere grunner til denne økningen, men sommerens innovasjon med ny brukervennlighet og informasjon om billettkapasitet på arrangementene må jo være en del av forklaringen. (Fikk du med deg at vi nå har koblet opp tre forskjellige billettløsninger i vår kalender?) Og den økte trafikken (og det økte salget) er selvfølgelig kjempeviktig for alle som tar jobben med å arrangere noe i byen vår.

Økt interesse for byens tilbud
Dette er ikke forklaringen alene. Vi ser også en betydelig økning i produktvisninger – altså visninger av bedrifter i Oslo og deres tilbud; ting du kan gjøre og oppleve i Oslo, steder du kan spise, museer etc etc. I juli i år har vi økt med 42,6% – det er 187 000 flere produktvisninger i juli i år enn i juli i fjor. I fjor høst lanserte vi, sammen med resten av nettsamarbeidet ØstNett, det vi kaller «Inspirasjonsvisning» av produktlister. Den nye sidetypen ble designet for å inspirere folk til å utforske flere av Oslos reiselivsprodukt, da vi fremstiller lister som billedcollager i stedet for ordinære lister. Det er mye som tyder på at dette kan ha fungert – effekten er der i alle fall :) Og la meg understreke – når vi klarer å få brukerne inn på produktnivå, da begynner de å engasjere seg i bedriftene hvor de skal legge igjen penger. Det er veldig viktig for oss – og for næringen vi representerer.

Inspirasjonsvisning av lister, skal oppfordre nettstedets brukere til å gjøre seg kjent med flere av byen tilbud.

Inspirasjonsvisning av lister, skal oppfordre nettstedets brukere til å gjøre seg kjent med flere av byens tilbud.

Alive and kicking!
Ut over tendensene ovenfor er det fremdeles en stor økning, på alle seksjoner i visitoslo.com. Webben viser seg å levere det den skal for Oslo, og vel så det. Det er vanvittig god profilering av byen, og vår konklusjon er at vår hjemmeside i alle fall ikke er død, ei heller alvorlig syk :) Tvert i mot synes det som om både ny digital strategi, utviklingsinnsats og innholdsjobben kaster av seg over forventning. Og det er bra for byen. :-D

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *