Arrangement skaper liv i byen

[Totalt:2    Gjennomsnitt:4.5/5]

 

Festivaler og arrangement skaper liv i byen Foto: VisitOSLO/Nancy Byndt

Festivaler og arrangement skaper liv i byen
Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

 

-Ingen kommer til Oslo for å bo på hotell, sier vår Bente. – De kommer hit for å møte noen eller for å oppleve noe, opplevelser som gir Oslobesøket innhold.  

Det skal vi huske på når vi fremsnakker Oslo i vårt markedsføringsarbeid. Vi skal bidra til å gjøre arrangementer og oppplevelser enda mer tilgjengelige og attraktive enn tidligere.

 

Vi er midt i den hektiske og morsomme festivalsesongen her i Oslo. Norway Cup fylte sist uke byen med forventningsfulle fotballfamilier og i juni spilte Norwegian Wood for fulle parker mens internasjonale friidrettsutøvere satt rekorder under Diamond League på Bislett.

 

 

Om en drøy uke går fire festivaler parallelt:

  • det blir storinnrykk på Tøyen med Øyafestivalen, festivalen går over fem dager og er nesten utsolgt
  • Oslo Jazzfestival arrangeres for 49. gang, med nær 70 konserter på 18 ulike scener i Oslo sentrum i løpet av festivaluken
  • Den flerkulturelle Melafestivalen presenterer musikk, dans og mat fra hele verden på Rådhusplassen
  • Oslo Kammermusikkfestival tilbyr 28 konserter og musikk med spenn fra middelalderen til vår egen tid

 

Arrangementer gir byen liv

En analyse av den daglige reiselivsomsetningen i byen viser at lønnsomheten i bedriftene er klart sammenfallende med datoene for gjennomføring av internasjonale kongresser, kultur‐ og idrettsarrangementer. At Oslo har like mange musikkarrangementer som Stockholm og København til sammen understreker potensialet for å løfte denne delen av byens tilbud.  Arrangementer gir byen liv; hotellrom, restauranter og museer fylles, fastboende og tilreisende møtes og de gode opplevelsene deles i sosiale medier og gir reiselyst til Oslo.

 

VisitOSLO skal booste arrangementer

Et av de fem punktene i VisitOSLOs nye strategetiske fundament er at «VisitOSLO skal booste arrangementer og aktiviteter». For oss betyr dette at vi skal bli kjent med og arbeide nært med de ulike arrangørene, legge til rette for å skape attraktivt innhold og spre deres budskap i våre kanaler. VisitOSLO, Oslo Business Region og Project Oslo Region lanserte i juni en internasjonal profileringsstrategi for byen.  I forbindelse med dette arbeidet ble det utført en analyse av 50 globale benchmarks om hvordan Oslo oppfattes fra utsiden. Studien viser bl.a. at Oslo er for lite synlig internasjonalt og at det ligger et stort potensial i å styrke den kulturelle attraksjonskraften. Her har vi en jobb å gjøre, og vi er allerede godt i gang!

 

Vinterarrangement i Oslo - The World Winter Capital Foto: SkiskytterVM/ Creative Commons

Vinterarrangement i Oslo – The World Winter Capital
Foto: SkiskytterVM/ Creative Commons


VisitOSLO arbeider med arrangementsturisme på ulike arenaer:

  • Live Oslo

Vår kalender «What’s On» er mer enn en liste over hva som skjer i byen. Den gir deg sømløs tilgang til billetter, du kan sjekke tilgjengelighet real time og den gir deg mulighet til å kjøpe der og da. Billetter gjennom Ticketmaster, Billettportalen og TicketCo er nå tilgjengelig på vår arrangementskalender. Hver eneste billettbestilling VisitOSLO genererer betyr klingende mynt uavkortet i kassen til byens arrangører. Det er her lønnsomhet skapes, og vi bidrar til å gi Oslobesøket attraktivt innhold.

  • Pilotprosjektet Opplev KulturNorge

VisitOSLO deltar som pilot på destinasjonsnivå i dette prosjektet sammen med Norske Festivaler og Norske Konsertarrangører. Målet er blant annet å bidra til bedre samarbeid mellom reiselivsnæringen og kulturnæringsaktører gjennom å utvikle nye møteplasser for aktørene og øke synlighet for arrangementet slik at enkeltbedrifter innen de respektive næringene bedrer lønnsomhet og inntjening. Et forprosjekt i 2014 resulterte i en sjekkliste på ti punkter som identifiserte områder hvor samhandling mellom kultur og reiseliv kan forbedres.  Til årets prosjekt er 30 aktører innen reiseliv og kultur invitert inn for at vi sammen skal utarbeide en forpliktende handlingsplan for felles aktiviteter i 2016.

  • Forstudiet Kulturbyen Oslo

Et av VisitOSLOs hovedmål er å bidra til økt verdiskaping i reiselivsnæringen i Oslo; mer konkret å øke fra 13,1 MRD i 2014 til 17,4 MRD i 2019. I 2014 tok VisitOSLO initiativ til et forstudium i samarbeid med Ticketmaster, Rockefeller Music Hall og Oslo Business Region med støtte fra Innovasjon Norges Bedriftsnettverksordning, som skal gi bedre kunnskap om hvor og hvordan reiselivsnæringens samlede verdiskaping finner sted. De konkrete oppgavene blir bl.a. å finne en effektiv struktur for å arbeide mer systematisk med kulturarrangører og konsertscener. Det langsiktige målet er å videreføre dette i et større, flerårig Arenaprosjekt med fokus på innovasjon, distribusjon, teknologi og kommunikasjon i kultur‐ og reiselivsnæringene.

  • Arrangements- og festivalforum

Et tiltak som følger av de ovennevnte aktivitetene er å skape en uformell møteplass for å bli bedre kjent. VisitOSLO inviterte i april små og store festivalarrangører, -scener og -agenter til et bli-kjent-møte på Popsenteret. Tilbakemeldinger fra dette bransjetreffet var svært positive og signaliserte tydelig at VisitOSLO er en naturlig koordinator for et slikt forum. Neste møte blir 6. oktober og tema blir å definere aktuelle arenaer for samspill i tråd med resultatet av Opplev KulturNorge-prosjektet og som grunnlag for det fremtidige Arenaprosjektet.

Vi gleder oss til et tettere samarbeid med kulturnæringen. Kommenter gjerne på bloggen eller send oss dine innspill!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *