Oslos arrangementskalender ble nettopp 3 ganger så bra!

[Totalt:3    Gjennomsnitt:4/5]

Det som startet med et stort pilotprosjekt sammen med Tickemtaster, med lansering av helt nye brukertjenester under by:larm i mars i år, har nå modnet og vi har fått koblet opp de neste to billettløsningene; Billettportalen og TicketCo. Gjennom prosjektet, hvor Ticketmaster var en helt avgjørende partner med sin posisjon som markedsdominerende billettaktør i Oslo, ville vi tilgjengeliggjøre billetter til brukere av VisitOSLOs kalenderinformasjon, på måter ingen har sett tidligere på et aggregert by-nivå.

Arrangementskalender med sanntidsinfo – fra tre systemer
Oslo har nå en arrangementskalender som også viser sanntids informasjon om det er billetter igjen, og hvor billettene kan kjøpes, selv om selve billettsalget skjer gjennom 3 forskjellige system. De som vurderer å bli med på noe av det som skjer i byen, skal så raskt som mulig få oversikt over reelle muligheter, og så tilbys billetter så lenge det er en eneste billett igjen. Ingen andre byer i verden tilbyr dette.

Den nye tjenesten øker billettsalget
Erfaringene med billettløsningen fra vi lanserte en kobling mot Ticketmasters API har vært fantastisk – og vi ser at mange klikker på den fine, grønne kjøp-knappen. Det betyr at vi plasserer mange flere mennesker foran Oslos scener, og det øker både omsetningen i bransjen og det utvider Oslos digitale fotavtrykk. Nettopp det er VisitOSLOs hovedmål.

skjermdump operabillett

Operaen og Herr Nilsen
Ved de to nye systemkoblingene får vi blant annet koblet opp to av byens største scener, med arrangement gjennom hele året; Den Norske Opera og Ballett og Dansens Hus. Og vi får inn en del mindre (men ikke mindre viktige) steder, så som for eksempel Herr Nilsen Konsertpub. Alle med mange arrangement som bidrar til at Oslo skiller seg vesentlig fra andre store byer; vi har mer enn 5000 live arrangement hvert år.

Flere billettsystem på ønskelisten
Vi er langt fra å dekke alle arrangement i byen med disse tre billettsystemene, og vi drømmer om flere koblinger til høsten. VisitOSLO skal ikke tjene penger på denne tjenesten, så vi regner med vi blir tatt godt imot når vi inviterer oss inn til flere av de sentrale billettsystemene i byen, etter sommerferien. Men nå kan vi ta sommerferie vel vitende om at vi har gjort en god jobb med å løfte frem byens arrangementsnæring det siste halvåret, og dermed også for alle som arbeider i byens besøksnæringer. Og i mellomtiden får sommerturistene får lettere tilgang til billetter, enten det dreier seg om omvisninger på slottet, festivaler eller en konsert på Herr Nilsen :)

God sommer!

PS: Kunne dere hatt glede av en kalender med billetter på deres nettsted eller i andre tjenester dere drifter eller fabler om? VisitOSLO har et åpnet API, og alt er tilgjengelig for dere – på minst 2 språk. Mer om dette her på VisitOSLO s bransjeweb.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Integrasjonen mot VisitOslo var vi faktisk ikke klar over en gang, da vi meldte overgang fra landets største […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *