Oslofolk digger å være turist i egen by

[Totalt:4    Gjennomsnitt:4.8/5]

Søndag 12. april var det igjen duket for en av Oslos beste og mest pålitelige vårtegn; Turist i egen by. For niende år på rad ble arrangementet gjennomført, hvor Rådhuset, museene og attraksjonene i byen åpnet dørene sine for byens befolkning og Ruter gladelig kjørte folk til alle byens kriker og kroker. Til og med været viste seg frem fra ulike sider denne dagen, og beviste at det er mulig med både sol, regn og hagl i løpet av en kort søndag.

Bakgrunnen for å arrangere Turist i egen by er at Oslo Kommune og VisitOSLO ønsker at Oslos innbyggere skal bli gode ambassadører for byen vår og kreative og kunnskapsrike verter når de har besøk av venner og kjente. Og ikke minst at de skal ha en god opplevelse som turist i egen by.

 

Tidlig på’n

Mange hadde satt på vekkerklokka tidlig denne søndags morgenen, for da dørene til rådhuset åpnet kl halv ni strømmet det folk inn. Mange spente små fant også veien inn tidlig denne dagen, da noen av morgendagens kunstnere hadde konkurrert om å vinne årets tegnekonkurranse. Mer enn 40 Osloskoler hadde deltatt med tegninger inspirert av Friluftsåret 2015 og det var til slutt 1. klasse på Bygdøy skole som stolt kunne ta i mot vinnerprisen av selveste ordfører Fabian Stang. Hvorvidt de små tegnerne våre fortsatte dagen som byturist eller om det ble en velfortjent is på Ben & Jerry’s vites ikke, men en god start på dagen var det i hvert fall.

Rådhuset 12. april. Louvre i Paris, any given day.

Rådhuset 12. april. Louvre i Paris, any given day.

#verdensraskestekø

#verdensraskestekø

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#køiegenby og #verdensraskestekø

Og så var det i gang – tusenvis av osloborgere hadde bestemt seg for at i dag skal jeg være turist i byen min! Den lange køen som etter hvert snirklet seg rundt rådhuset, langs rådhusplassen, opp forbi Skansen og opp til Hansken beviste at oslofolk virkelig setter pris på Tigerstaden og alt det den har å by på. Noen syntes køen var litt i lengste laget og hoppet over det hele, men heldigvis skjønte brorparten at denne skikkelig lange køen også viste seg å være #verdensraskestekø – de aller fleste var innenfor rådhusdørene i løpet av 20-30 minutter og kunne glade og fornøyde få sitt velfortjente, gratis Oslo Pass. Vi som jobbet denne dagen (ja, vi i de oransje t-skjortene) fikk masse ros, noe ris (det var jo denne køen, da…), hyggelige smil og mange, mange takk. Vi må jo bare si takk tilbake – vi digger at du er så glad i byen vår at du orker å stå litt – og litt mer enn litt – i kø for å oppleve enda mer av den!

 

23.000 turister i egen by beveget seg rundt i Oslo denne søndagen og i løpet av dagen ble det delt mer enn 8000 bilder på Instagram tagget med #turistiegenby og #oslopass. Bildet under ble plukket ut som vår favoritt og fotografen kan kose seg som byturist en helt valg- og køfri dag med sine nye Oslo Pass ;)

Vinnerbilde. @bedsvaag

 

Og hva nå, da?

Når alt kommer til alt kan vi ikke si annet enn at det ble en skikkelig fin dag. Selv om køen tok mye av fokuset med en gang, er det viktig for oss som arrangører å ta med oss de utrolig mange positive tilbakemeldingene også – både i sosiale medier, på epost og telefon og fra folk under arrangementet. Turist i egen by vil ha 10-års jubileum neste år, og dersom arrangementet skal avholdes igjen er det klart vi må finne nye løsninger for hvordan det skal gjøres – kanskje har Turist i egen by vokst ut av sin nåværende form? Vi har fått mange konstruktive tips og råd fra publikum, og vi er veldig glade for at så mange bryr seg om arrangementet og kommer med mange gode innspill – tusen takk! Vi lover å ta alt med oss inn i evalueringen av årets arrangement og det som forhåpentligvis blir en 10-åring neste år.

Og så håper jeg at alle dere som tok turen til sentrum og Rådhuset denne dagen er glade for at dere gjorde nettopp det. At dere hadde en god dag, fikk se og oppleve noen nye ting, at dere muligens ikke rakk alt dere ville og bare MÅ dra tilbake en annen dag. Og at dere til og med ble enda litt mer glad i den utrolig fine byen vår. Så ses vi kanskje neste år?

 

positive TIB positive TIB 2

 

 

 

fornøyde FB  2

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *