Turister + bysykkel = sant!

[Totalt:4    Gjennomsnitt:3.5/5]

Nå som gatene begynner å bli sykkelklare uten snø, is og snart grus, er det mange ivrige syklister som klør etter å bruke de blå og hvite syklene i byen. Mange av disse er turister, og allerede nå er det en og annen som ønsker å leie et bysykkelkort. Om ikke så alt for lenge blir det igjen mulig å leie bysykkelkort på byens splitter nye besøkssenter på Ø og rulle rundt på hjul i byen. Turistene elsker syklene og kommer innom en etter en for å leie bysykkelkort, fra stativene åpner i april og til snøen legger seg som et hvitt teppe over byen .

 

Så når man har vært på besøkssenteret, stått litt i kø, snakket med noen hyggelige folk bak skranken, betalt, lest kontrakt – alt er OK, hva gjør man da? Aller først må man finne nærmeste bysykkelstativ som befinner seg ett eller annet sted «all over the city centre». Deretter kommer kanskje den største utfordringen; hvor skal man dra med sykkelen? Noen kreative sjeler ønsker å sykle til Holmenkollen, Gardermoen eller kanskje i skogen – dette er selvsagt litt ambisiøst, men det er hyggelig at noen ser så mye potensiale i en blå og hvit bysykkel parkert på et stativ i Oslo sentrum.

Oslo Bysykkel, VisitOSLO. Foto: Sabine Zoller.

Opplev byen på miljøvennlige hjul

Heldigvis er ikke Oslo så altfor stort og det er derfor lett å dra på sightseeingtur med sykkel – i tillegg er det et godt alternativ til offentlig transport både i pris og reisetid. En populær rute er å sykle fra Operaen/Barcode, gjennom Gamlebyen via Oslo ladegård og Middelalderparken til Oslo Hospital, og spasere opp til Ekebergparken – en god mix av ny arkitektur, gamle Oslo, fin utsikt og god mat. Bygdøy er også et populært sted for bysyklistene, spesielt fordi det er spennende å sykle langs fjorden ved Frognerstranda, forbi Kongsgården og helt ut til stranden på Huk. Den store og hyggelige overraskelsen er imidlertid at «the Museum Island» plutselig ikke var så langt borte fra sentrum allikevel – og det er ingen tvil om at det er travle tider for bysykkelstativet utenfor Norsk Folkemuseum i juli og august.

 

Oslo Bysykkel, VisitOSLO. Foto: Leif Harald Ruud.

Det er mange attraksjoner som nås på sykkel fremfor ombord en litt svett buss midt i rushet, som for eksempel en av Oslos aller mest berømte attraksjoner, Vigelandsparken. På veien til Vigelandsparken er det mange bekymringer – skal man sykle på fortauet eller i veien sammen med bilene? Finnes det eget sykkelpoliti? Er det oppoverbakke? Hvor fester man engangsgrillen på sykkelen? Kan man sykle i parken?

 

Det går nesten alltid bra – riktignok har noen kort funnet seg et nytt hjem i et annet land, og noen ganger blir vi bedt om å hente syklene på et hotell i byen, men i det store og det hele kan vi med glede konstatere at de fleste forstår systemet i sin fulle helhet og er fornøyde.

 

Tyskland på toppen

5 102 turister kom innom oss og leide bysykkelkort i 2014. De fleste var fra Tyskland, som er naturlig siden de også topper besøksstatistikken. En hyggelig overraskelse var imidlertid at den nest største gruppen som leide bysykkelkort var nordmenn.  De 5 102 personene som leide seg bysykkelkort i 2014 kom fra mer enn 71 nasjoner – Oslos blå og hvite bysykler er nå et verdensomspennende fenomen.

 

Vi gleder oss til en ny sesong i Oslo på bysykkel!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *