Kalender med billetter : Fett for forbrukerne, bra for Oslo

[Totalt:8    Gjennomsnitt:4.4/5]
Enten det er billetter igjen eller er utsolgt: dette er god informasjon å få, så tidlig som mulig!

Enten det er billetter igjen eller er utsolgt: dette er god informasjon å få, så tidlig som mulig!

Jeg er uendelig stolt. En idé vi har jobbet med lenge, er endelig realisert. VisitOSLO har gjort noe som ingen har gjort før oss – ingen reiselivsbedrifter og for den saks skyld heller ingen andre bedrifter. Vi fikk som verdens første bedrift tilgang på Ticketmasters splitter nye API. Og vi er dermed de aller første til å lansere tjenester basert på en mash-up av Ticketmasters (Billettservices) og våre egne data. Resultatet: en arrangementskalender for en hel by som også gir deg billetter fra Ticketmasters arrangement! Så lenge det finnes billetter igjen, så vil det være synlig på visitoslo.com. Bort med allotment og gammeldagse løsninger. Vi gir deg sanntids oppdatert billettinformasjon, så du slipper å sjekke mer. Bare kjøp, før det blir utsolgt ;-)

Her kan du sjekke tjenesten: www.visitoslo.com/no/hva-skjer/kalender/

Digital utålmodighet
Folk i disse dager er utålmodige og den nye tjenesten tar utgangspunkt i nettopp det. Det er selvfølgelig mulig for hvem som helst å klikke seg inn på til billettservice.no, gjøre nye søk på dato og sted og finne frem til det arrangementet du så i listen, og som du vurderte å delta på. Men vi er nå en gang sånn at det er litt tungvint. Det er for mye styr. Vi har ikke tid. Eller ork. Den digitale tålmodigheten er veldig lav hos folk flest. Det er denne barrieren vi forsøker å overvinne med fredagens lansering.

Skjermdump av konsertkalender, med kapasitetsindikator og kjøpsknapp. Veien til billetten er mange klikk kortere!

Skjermdump av arrangementskalender, med kapasitetsindikator og kjøpsknapp. Det er håp for de utålmodige og de late – veien til billettene er mange klikk kortere!

 

Mest besøkt på visitoslo.com
Det er ikke en helt ny tjeneste vi lanserer, det er en innovasjon på en tjeneste som allerede er i bruk. Arrangementsseksjonen på visitoslo.com har hatt mer enn 3.000.000 sidevisninger de siste 12 månedene. Det er uhorvelig mange digitale forespørsler om hva som skjer i byen vår. Og i vår by skjer det mye. Mer enn 5000 live-opptredener på Oslos scener i året; det dobbelte av hva både Stockholm og København leverer på sine scener, skal vi tro Monocles City Survey 2014. Utfordringen – og muligheten –  var hvordan vi får konvertert denne interessen inn i faktisk kjøpte billetter? Kjøper folk billetter, styrker vi kulturnæringene som gjør den formidable jobben med å arrangere. Og kjøper folk billetter, får de mest sannsynlig en enda bedre og mer unik opplevelse i byen vår.

Gode opplevelser i Oslo fører til flere og bedre opplevelser i Oslo.
Det påstår vi i strategien vår og det ligger til grunn for alt vi i VisitOSLO gjør. Det handler om folks lyst til å dele alt som er bra og unikt – med dem de har rundt seg og særlig i de sosiale mediene. Og det handler om at vi som forbrukere har aller best tillit til det dem vi kjenner. I de sosiale mediene deler vi hyppig når vi opplever noe vi synes er bra. Og enda mer når vi opplever noe som er unikt (ja, vi skryter litt, la oss  innrømme det). Vi deler når vi treffer våre idoler og helter – enten det er fotballspillere eller favorittartister. VisitOSLO har gjennom overvåking av både sosiale og tradisjonelle medier klart å avdekke at det er når det er arrangement i byen at vi deler som aller mest. På denne måten er dagens innovasjon også i aller høyeste grad et profileringstiltak og vil bidra til å utvide Oslos digitale fotavtrykk. Det er det vi jobber for.

 

VisitOSLO overvåker når det skapes mest relevant innhold om Oslo i digitale medier - og hvor mye engasjement dette innholdet skaper. Denne kurven viser august 2014 - og på topp tre dagene er det musikk i byen.

VisitOSLO overvåker når det skapes mest relevant innhold om Oslo i digitale medier – og hvor mye engasjement dette innholdet skaper. Denne kurven viser august 2014 – og på topp tre dagene er det musikk i byen.

 

Ingen utvanning av forretningsmodeller
VisitOSLO skal ikke ha en cut av den nye forretningen som skapes av de nye tjenestene. Tvert imot er formålet å styrke alles inntjening. Dersom Oslos arrangører øker sin omsetning, så bidrar de til at VisitOSLO når sitt mål om økt verdiskapning i besøksindustrien i Oslo. Noen arrangement flytter folk ut av sofaen og ut i byen, og noen arrangement er så sterke at de flytter folk, også geografisk. Da forplanter verdiskapningen seg inn i transport- og hotellnæringen. God mat og drikke hører med når vi først tar oss en helaften, om reisen er kort eller lang. Alt dette bidrar til økt verdiskapning i våre kjernenæringer. Det er det vi jobber for.

VisitOSLO - en sprek 86-åring! Her er et av sprellene fra ungdomstiden :)

VisitOSLO – en sprek 86-åring! Her er et av sprellene fra ungdomstiden :)

Larm i musikkbyen
Selv om vi har «festspill i Oslo» hver uke hva gjelder antall arrangement, var det ekstra stort musikkfokus i Oslo forrige uke; det var by:larm. Jeg var på seminaret med Ryan Holiday om «Growth hack marketing». Fenomenet handler ofte om små dynamiske bedrifters evne til å bruke digitale medier og digital tjenesteutvikling for å føre sine produkter til markedet – i motsetning til tradisjonell annonsering og kampanjer. Begrepet oppsto i oppstartsmiljøer, og det er med en viss stolthet vi kan konstatere at VisitOSLO, som har eksistert sammenhengende siden 1929, nå kan regnes som en bedrift som kjennetegnes av nettopp denne typen aktiviteter. Vet du ikke hva jeg snakker om så klikk deg litt rundt på bloggen vår i kategorien «digitalt».

Vår etterlengtede billettbaby er endelig født. 
Og jeg har mange gode fødselshjelpere å takke – spesielt mine kolleger i VisitOSLO som er så flinke og som har jobbet så hardt for å få det til! New Mind|Tellus Norge som har gjort integrasjonsjobben og mappingen mellom Ticketmasters database og vår database. Making Waves som har gjort teknisk integrasjon mot webløsningen og utviklet interaksjonsdesign og design. Kulturetaten i Oslo kommune, som har bidratt med heiarop og innovasjonstilskudd.

Og sist men ikke minst: Tusen takk til Ticketmaster og aller mest Tormod i Ticketmaster Norge – som har latt VisitOSLO få utvikle tjenester på det splitter nye APIet til Ticketmaster Europa, før noen andre i hele verden. Det er bra for Oslo. Og det er bra for alle som tar jobben med å arrangere noe i Oslo.

Som med de fleste barn, regner vi også med at vår baby kommer til å få noen barnesykdommer. Noen av dem er allerede under behandling. Men det er gode gener og kjærlige foreldre, så vi håndterer barnesykdommene og er spent på hva denne saken skal bli når den blir stor ;-)

Har du ideer til nye tjenester vi kan bygge med disse dataene? Hent APIet vårt og bygg selv, eller legg en kommentar på bloggen. Og ja, nå som løsningen er klar vil vi gjerne koble på flere billettsystemer, og tar innspill til hvilke systemer det bør være.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *