Sånn profilerer vi Oslo!

[Totalt:2    Gjennomsnitt:4.5/5]

VisitOSLO løser flere oppgaver på vegne av besøksnæringene i Oslo, og vi jobber blant annet med å profilere Oslo internasjonalt. Det å profilere en by, er noe «ullent» for de fleste å forholde seg til. Hva innebærer det? Jeg har viet dette blogginnlegget til å fortelle om noen av aktivitetene vi gjør for å plassere Oslo på netthinnen til folk det ute. Dette er altså ikke fasiten på alt vi gjør for å profilere Oslo, men eksempler på aktiviteter vi initierer for å profilere vår by.

Strategisk tilnærming
Folk omgir seg med skjermer hele døgnet – i senga, på do, på jobb, på vei til jobb, etc etc. Vi tar det til etterretning og tar derfor utgangspunkt i det vi kaller «Oslos digitale fotavtrykk» når vi snakker om hvordan vi skal påvirke folks inntrykk av Oslo – og at folk i det hele tatt har et inntrykk av Oslo. Vi har derfor i vår strategi sagt at vi tror vi best løser oppgaven ved å «erobre så mange skjermer som mulig» med historier der Oslo spiller en viktig rolle. Det er ikke så viktig hvem som er avsender av historiene, men det er klart at budskapet om Oslos fortreffelighet står enda sterkere når andre forteller historiene for oss.

Denne situasjonen kjenner vi oss alle igjen i. Vi jobber for at Oslo skal dukke opp på så mange av disse skjermene som mulig gjennom å utvide Oslos digitale fotavtrykk.

Denne situasjonen kjenner vi oss alle igjen i. Vi jobber for at Oslo skal dukke opp på så mange av disse skjermene som mulig, gjennom å utvide Oslos digitale fotavtrykk.

 

3 hovedkategorier innhold skal profilere Oslo – og det er grunnstammen i «Oslos digitale fotavtrykk»:

Skjermdump fra den nye arkitekturseksjonen på visitoslo.com

Skjermdump fra den nye arkitekturseksjonen på visitoslo.com

 

1. Eksponering av eget innhold
Den ene kategorien handler om eksponering av innhold vi produserer selv for vår egen web eller for andres kanaler. Et godt eksempel på det er den nye seksjonen på visitoslo.com som omhandler arkitektur i Oslo. Seksjonen er på 6 språk, og forteller historien om bemerkelsesverdig samtidsarkitektur som preger byen i dag, med nye bygninger og nye bydeler. Her forteller vi også historien om alt som er på gang; nytt Munch museum, nytt bibliotek i Bjørvika etc.

Vi lager også innhold som vi lar andre publisere i sine kanaler, nå enda enklere gjennom vårt åpne API. På den måten har for eksempel Nettavisen fått en god seksjon på sitt nettsted til sitt publikum, som forteller historien om Oslo og alle arrangement som skjer i byen. Vi har også et sett med filmer som hvem som helst kan bruke i sine kanaler, for å styrke deres historier om Oslo visuelt.

2. Å gjøre følgere til ambassadører

Vi bruker innhold til å skape engasjement i våre "egne" sosiale medier. Når vi klarer å engasjere våre følgere, blir det god profilering av Oslo.

Vi bruker innhold til å skape engasjement i våre «egne» sosiale medier. Når vi klarer å engasjere våre følgere, blir det god profilering av Oslo.

Den andre kategorien med innhold vi jobber med for å øke Oslos digitale fotavtrykk, er det innholdet vi publiserer i våre egne kanaler i sosiale medier. Noen ganger lager vi eget innhold som vi deler, andre ganger ber vi om tillatelse fra andre til å bruke innhold de har laget, slik du kan lese om i dette eksempelet. Innholdet skal alltid fortelle en fin historie om Oslo, og formålet med dette innholdet er å få våre følgere til å engasjere seg i vårt innhold, slik at deres nettverk blir eksponert for dette innholdet (=disse historiene) om Oslo. Først da erobrer vi nye skjermer med troverdige historier – og vårt Oslo tar litt mer plass i folks bevissthet.

3. Andres Oslohistorier
Den tredje hovedkategorien av innhold vi arbeider med, er innhold skapt av andre. Det kan både være så enkelt (og effektivt!) som Twittermeldinger eller Instagrambilder og det kan dreier seg om større innholdsjobber som blogginnlegg, journalistikk eller YouTube-filmer. Dette er selvsagt den mest krevende delen av innholdsproduksjonen og profileringsarbeidet, siden vi ikke selv kan bestemme hva som skal lages av innhold og hvor mye. Så her handler det for oss om å legge til rette for innholdsproduksjon, og å jobbe med incentiver for innholdsproduksjon. Og det gir resultater. Vi har hittil i 2014 tilrettelagt for 715 presserepresentanters besøk i Oslo, som leverer saker til 485 internasjonale medier. Ofte har vi gjort dette sammen med Innovasjon Norge. Det har så langt resultert i flere hundre saker, online og offline, og mange av dem kan du kose deg med her. Og ja, det er selvsagt god profilering av vår by, både som reisemål og sted å leve, når mediene som besøker oss lager denne typen saker om Oslo:
El Paìs
BBC News
The Guardian
New York Times
National Geographic (es) og nylig publiserte
Financial Times – How to spend it

Effektiv tilrettelegging for pressebesøk gir Oslo overskrifter i presse internasjonalt

Effektiv tilrettelegging for pressebesøk gir Oslo overskrifter i presse internasjonalt, både online og offline. Det er god profilering av byen vår.

 

Som en kuriositet kan jeg nevne at fra tid til annen, når vi finner et bra blogginnlegg, så booster vi dette med trafikk slik at flere får glede av det gode innholdet, selv om vi ikke har vært involvert i produksjonen av innlegget.

Vi jobber også for å få økt innholdsproduksjon av gode Oslohistorier i andre sosiale medier. Gjennom for eksempel #diggeroslo-initiativet, som i bunn og grunn oppfordrer Oslofolk til å dele bilder av det de digger ved Oslo til sine nettverk, stimulerer vi til at andre deler sine Oslohistorier. I skrivende stund har vi 11 043 bilder på Instagram under nettopp denne emneknaggen; vi har lykkes med å aktivere Oslofolk som lokalpatrioter og innholdsprodusenter. På samme måte har vi forøkt å aktivere besøksnæringene og byens besøkende til å dele sine Oslohistorier på Instagram under vår egen emneknagg #visitoslo, blant annet gjennom å gi bildene synlighet på verdens største reiseportal TripAdvisor. Mitt søk nå gav et treff på 87 502 på bilder tagget med #visitoslo på Instagram. Det er et overveldende inspirasjonsgalleri av folks Oslohistorier fortalt gjennom deres egne bilder. Og VisitOSLO har lagt til rette for det.  Det er god Osloprofilering!

Et lite utdrag av de mer enn 11 000 bildene som er kommet inn på #diggeroslo på Instagram. Bildene profilerer, inspirerer og engasjerer omkring byen vår.

Et lite utdrag av de mer enn 11 000 bildene som er kommet inn på #diggeroslo på Instagram. Bildene profilerer, inspirerer og engasjerer omkring byen vår.

Dette er noen eksempler på hvordan vi i VisitOSLO jobber med internasjonal profilering av Oslo. Vi jobber utrettelig med å skape positiv oppmerksomhet om Oslo, slik at Oslo skal bli en del av evalueringssettet hos folk der ute. Og aller helst pirre folk i alle verdenshjørner til å legge merke til denne byen, og reise hit for å oppleve mest mulig av det byen har å by på.

Har du noen innspill til hva vi bør gjøre for å profilere Oslo internasjonalt? Vi er kontinuerlig på jakt etter å videreutvikle våre aktiviteter og metoder, og tar veldig gjerne innspill. Bruk  kommentarfeltet på bloggen, eller ta kontakt i andre kanaler :)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *