VisitOSLO og Oslo Innovation Week kaller på reiselivet!

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Europas største innovasjonsarrangement har tidligere ikke hatt reiselivsfokus, men det har VisitOSLO fått lov å gjøre noe med i år. Reiselivet er en stor, viktig og konkurranseutsatt næring, og vi må være opptatt av innovasjon for at denne skal være lønnsom og attraktiv i fremtiden. Og dermed ble Travel Tech Day initiert! Dagen skal leveres sammen med mer enn 50 andre arrangementer under paraplyen Oslo Innovation Week.

La meg si det med en gang: Du bør delta på Travel Tech Day. Og, du bør ta med deg ledergruppen din. Selv inviterer jeg også med meg styret mitt – noe jeg synes du også bør gjøre. Hvorfor det? Jo, det handler om at når innovasjon og endring skal skje, så bør alle vi som beslutter sitte med noenlunde felles virkelighetsoppfatning.

På Travel Tech Day har vi, som navnet antyder, et spesielt fokus på teknologi og innovasjon som baseres på dette. Det er fordi teknologi er blitt så viktig for oss, og vi tror også det er her alle de store innovasjonene vil skje fremover. Det er her vi må være på banen.

En disruptiv innovasjon er en nyskapning som forstyrrer et eksisterende marked

Teknologi endrer alt. Igjen og igjen.
Teknologi har allerede endret hvordan vi selger våre produkter. Teknologiselskaper som expedia.com og dets like har entret vår bransje, og blitt av de aller største kommersielle aktørene. I sin tid såkalte disruptive innovasjoner, de endrer ikke bare spillereglene, men også selve spillet. OG hvem som får delta. Denne typen aktører kommer gjerne utenfra bransjen, og vi har derfor har invitert noen utenfor egen bransje til å snakke om disruptive innovasjoner. Christian Sandström er en anerkjent foredragsholder på temaet, og ryktet sier vi kan vente oss en presentasjon som vil gi oss alle noen nye perspektiver.

Mobil innovasjon i støpeskjeen
På visitoslo.com har vi nå 44% mobile brukere, og trenden er økende hver måned. Vi har invitert Tine Thygesen fra Everplaces til å fortelle om mobile innovasjoner, forretningsmodeller og tjenesteytelser. Og vi er forbi stadiet hvor informasjonsappene var enestående. Samtidig ligger nok fremdeles det meste innenfor mobil innovasjon fremfor oss, her kan vi selv ta posisjon.

Fra sosial snakkis til strategi
Sosiale medier kan ikke lenger avfeies fra ledelse – det må være helt sentralt i markedsstrategien. Det skal Isabel Mosk fra Think! Social media snakke om, og det kan hun litt om, for å si det sånn.

Og sosiale medier er faktisk helt sentralt i VisitOSLOs nye strategi. I fundamentet på vår strategipyramide sier vi «Gode Osloopplevelser skaper flere og bedre Osloopplevelser». De gode opplevelsene deles, og gjennom deling skaper vi ny interesse for Oslo; setter Oslo på radar’n for flere gjennom de mest troverdige kildene – folk de selv kjenner. Og når det gjelder å skape gode Osloopplevelser er det et ansvar som aller mest ligger på næringens egne skuldre. Skal vi lykkes for Oslo må vi altså jobbe tett med næringen som eier oss.

Det vanskelige er ikke de nye ideene, men å slippe fra de gamle -John Maynard Keynes.

Jeg håper vi ses på Travel Tech Day under Oslo Innovation Week. Vi skal bli litt klokere, og bedre forberedt for tiden som kommer. Og jeg håper dere blir både inspirert og kanskje til og med litt provosert, slik at nye tanker og ideer kan slippe til.
Ha en strålende høstdag!

Bente

Mer om Travel Tech Day kan du se på disse lenkene:
Om Travel Tech Day
Program
Foredragsholdere
Påmelding

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *