Annonser, slik du aldri har sett dem før!

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Det er kanskje litt drøyt å påstå, men du har i alle fall ikke sett noe lignende på TripAdvisor, hvor vi skal bruke dem.

TripAdvisor.com er verdens største reiselivsnettsted. En gang trodde jeg at TripAdvisor bare var viktig for brukerne etter at de hadde valgt reisemål. Jeg tok feil. Undersøkelser viser nemlig at hele 76% av TripAdvisors brukere kommer til TripAdvisor for å undersøke flere reisemål før de bestemmer seg for hvor de skal reise. Det er både en utfordring og en mulighet for oss som jobber med reisemålsmarkedsføring. Og vi i VisitOSLO gyver løs på dette på den eneste måten TripAdvisor lar oss; gjennom å bidra til at dere i bransjen blir mer aktive på dette nettstedet, og gjennom å kjøre en kampanje på TripAdvisor.

hele 76% av TripAdvisors brukere kommer til TripAdvisor for å undersøke flere reisemål før de bestemmer seg for hvor de skal reise

tysk widget nr 3

En av de tyske «dingsene» :)

En kampanjeutfordring 
TripAdvisor er nettstedet hvor alle reisemål og alle reiselivsbedrifter ønsker å markere seg. Det er nettstedet som brukerne rømmer til fordi folk er lei av å høre på oss markedsførere. Utfordringen var å konstruere en kampanje for Oslo på et nettsted som er oppstått nettopp for å slippe markedsførernes budskap. Folk bruker TripAdvisor for å lese erfaringer fra andre reisende. De søker støtte til sine reisevalg i andres erfaringer, og de søker andre reisendes tips til hvor man skal reise. De vil høre på noen som har mer troverdighet enn oss som tross alt er betalt for å gi disse rådene. Vi tror løsningen er å gi disse folka mer av det de kom for; det ekte, usminka Oslo, slik folk flest opplever Oslo.

Vi oppgir kontrollen over reklameplassen. Til deg. Og egentlig alle som vil ha den.
Vi kontrollerer rett og slett ikke annonsens innhold. Du kan, derimot, ved å tagge dine utmerkede Oslobilder på Instagram med #visitoslo, fylle Oslos reklameplass på TripAdvisor.  Instagram oversvømmes av fantastiske Oslobilder under VisitOSLOs egen emneknagg – det vil si #visitoslo. Vi forutsetter at de som bruker denne taggen er interessert i å fortelle (potensielle) besøkende om Oslos fantastiske, rare, morsomme, vakre og egenartede sider, og ønsker at så mange som mulig skal «se og like» bildet deres. Vi skal booste disse ambassadørene og tar disse bildene ut til et nytt publikum. Nå skal de altså mates inn i annonseplassen vi har kjøpt til Oslo på selveste TripAdvisor.

Sånn så den ene widgeten ut da jeg skrev dette blogginnlegget.

Sånn så den ene widgeten ut da jeg skrev dette blogginnlegget.

Dingser i stedet for annonser
VisitOSLO er ikke første bedrift som bruker Instagrambilder i en annonse. Men vi er sannsynligvis førstemann til å bruke en usensurert live strøm av bilder fra en emneknagg (#visitoslo) rett inn i annonsen – med oppdateringer hvert minutt. Vi er i alle fall førstemann på TripAdvisor til å gjøre det. Hvordan? Vi har fått bygget digitale «dingser» på størrelse med reklameplassene vi disponerer, såkalte widgets, som automatisk henter inn de siste bildene som er tagget #visitoslo på Instagram. Det er Osloselskapet Tripple som har laget widgetene for oss.

Bang for the buck
Nordmenn kan ikke se disse annonsene, for dette er veldig målrettet bruk av kroner og vi vil ikke betale for å nå dere i denne kampanjen ;-) Kampanjen vises bare for folk som bor i utvalgte områder i Storbritannia, Tyskland og USA. Områdene vi prioriterer har enten direkte flyruter til Oslo, og/eller ferge til Oslo. Hvorfor så begrenset visning av annonsene? Fordi disse folkene har enklest for å komme seg til Oslo, her bearbeider vi markedene i andre kanaler og her bearbeider også transportselskapene det samme markedet. Det gir mest mulig «pang for penga» -og gjester i byen vår. Annonsene vises også på litt utradisjonelle måter, men det holder vi for oss selv, for noen hemmeligheter må vi også ha. :)

Risky business? 
Tja. Eller nei. Jeg er faktisk så sikker på Oslos fantastiske fordeler og fotogene sider, at jeg tror ikke dette er høyrisiko. Sjekk bare hva som ligger på emneknaggen #visitoslo allerede! Det er nok til å gjøre de fleste som #diggeroslo møre i brystpartiet <3 Men ikke forvandle denne vidunderlige feeden til en reklamefeed -ok? Dette skal være vår måte å vise frem det ekte Oslo til et publikum som er på jakt etter nettopp det ekte Oslo. Ellers hadde de vært i en annen kanal.

Nå håper jeg dere vil fotografere, tagge og dele som aldri før – og at dere oppfordrer både gjester, venner og kolleger til å huske #visitoslo på sin oppdagelsesferd i byen!

Det er sikkert delte meninger om både teknikken og risikovurderingen, del dine synspunkt på bloggen – jeg tar gjerne debatten!

Under ser du et eksempel på hvordan annonsedingsen fremkommer på TripAdvisor:

IMG_7964.JPG

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *