Nå booster vi bloggerne!

[Totalt:1    Gjennomsnitt:5/5]

Jeg jobber (blant annet) med sosiale medier i VisitOSLO, og jeg er veldig involvert i det praktiske arbeidet rundt måling av Oslos digitale fotavtrykk. Gjennom dette arbeidet har jeg lest en del reiseblogger fra eller om Oslo i det siste, og ikke overraskende skryter veldig mange av dem uhemmet av Oslo og oppholdet i byen. Naturlig nok – Oslo er jo en suveren by! Kanskje har været overrasket en del i sommer, men uansett beskriver de fleste oppholdet som fantastisk, menneskene som vennlige og at det er mange spennende steder å besøke.

Noen av disse bloggpostene er så gode at alle som vurderer å reise til Oslo burde lese dem, for å bli overbevist. Det gjør de nok dessverre ikke. Når jeg finner en blogg om Oslo, er det ikke alltid en blogg med masse lesere.

Noen av disse bloggpostene er så gode at alle som vurderer å reise til Oslo burde lese dem, for å bli overbevist.

Da tenkte jeg at det kunne være gøy å poste en av de gode bloggpostene på VisitOSLO sin Facebookside, og så annonsere for den og på den måten skaffe den flere lesere enn den normalt oppnår. Vi annonserer vanligvis for våre egne nettsider og våre egne Facebook-aktiviteter, og der beskrives Oslo selvfølgelig positivt. Men vi vet jo at en nøytral reisende som beskriver egne opplevelser på leserens eget språk ofte vil ha enda større sjanse til å påvirke valg av reisemål.

En kampanje for andres nettsted
Å annonsere for å skape trafikk til andres nettsted er antagelig i kategorien «annerledes», men helt innafor VisitOSLOs nye strategi. Valget falt i første omgang på den spanske bloggen «Ida y Vuelta blog de viajes», og bloggposten «Que hacer…36 horas en Oslo«, som betyr «Hva gjør man…36 timer i Oslo». Det er kort fortalt tre voksne kvinner som reiser til Oslo fra Albacete, en by med 170.000 innbyggere midt mellom Madrid og Alicante, og beskriver sine intense 36 timer i byen. Og de beskriver det veldig positivt.
Jeg postet bloggen kun til spansktalende følgere på VisitOSLOs Facebook-side, og gikk umiddelbart i gang med å sette opp annonsen. Jeg er ikke så glad i de annonsene som dukker opp på høyre side i feeden, men valgte at den skulle vises i newsfeed på desktop og mobil.

 • Målgruppe: folk over 25 år som bor i spanske byer med direktefly til Oslo.
 • Resultat: Annonsen har hittil gitt 2.750 klikk til bloggen om Oslo, over 200 på én dag på det meste.
 • Pris: Annonsene går fremdeles, og et klikk koster i snitt 0,58 kr.

Annonse for spansk blogg på VisitOSLOs Facebookside. Jeg valgte et bilde som jeg antok man ikke ville klikke på om man ikke hadde interesse for emnet i teksten.

 

Det er altså billige klikk til en blogg som selger Oslo godt. I tillegg så får vi organiske resultater av dette lille eksperimentet; innlegget skapte 450 handlinger på Facebook (likt, kommentert og delt). I tillegg har blogginnlegget selv fått 757 tomler opp på Facebook.

Erfaringene med dette var gode, og vi har gjort noe tilsvarende med et par andre blogger vi synes er gode. Se for eksempel hvordan denne tyske bloggeren omtaler Oslo Pass! Å bidra med lesere til denne er utvilsomt vel anvendte annonsekroner. Vi brukte samme metoden, og det fungerte like godt :)

 

Her booster vi den tyske reisebloggen.

Her booster vi den tyske reisebloggen.

 

Vi i VisitOSLO skal i følge vår nye strategi booste de som vil noe for besøksbyen Oslo. De mange bloggerne som publiserer Oslostoff er fantastiske Osloambassadører. Vi skal garantert booste flere av dem med trafikk til bloggen i tiden som kommer! Kanskje vil det ikke bare sende flere gjester til Oslo, men også motivere flere til å blogge om Oslo?

 

6 replies
 1. Heidi Sørvig
  Heidi Sørvig says:

  Fint at du blogger om at Visit Oslo gjør dette. Jeg tok det nesten som en selvfølge at alle DMO´s gjør det?

  Våre gjester er våre beste ambassadører, og det burde være en selvfølge for alle DMO å booste godt innhold – også når det er levert av «andre enn oss sjøl».

  Keep up the good work :)

  Svar
  • Tord Baklund
   Tord Baklund says:

   Hei Heidi,

   Takk for kommentar!

   Det er kanskje en selvfølge at man støtter opp om de som er gode ambassadører for ens destinasjon, og vi har lenge gjort dette på mange måter i VisitOSLO.
   Det som er nytt for oss i hvertfall er at vi bruker rene annonsekroner på å drive trafikk til disse nettstedene.
   Det er heller ikke slik at det bare er DMOer som bør tenke sånn, men vi håper også andre aktører i besøksnæringen i Oslo kan inspireres til å tenke at det kan være god maredsføring i å markedsføre andre enn seg selv og eget produkt direkte.
   Den jobben finnes det jo ofte andre som kan gjøre bedre.

   Gleder meg til å høre mer om hvordan dere gjør disse tingene om noen timer.

   Hilsen Tord på toget til Kristiansand med gratis wi-fi som ikke er veldig stabilt :)

   Svar
 2. Gjertrud Coutinho
  Gjertrud Coutinho says:

  Takk for at dere deler av erfaringene dere gjør i visitOslo. Veldig bra bloggpost og gull verdt for oss andre destinasjonsselskaper! Har du lagt ut noen poster med henvisning til andre blogger uten å annonsere for de? Det er rimelige annonsekroner, men interessant å se hvor mye «organisk» oppmerksomhet de klarer å skape.

  Svar
  • katrinemosfjeld
   katrinemosfjeld says:

   Hei Gjertrud!

   Takk for kommentar, og at dere setter pris på at vi deler! Jeg svarer denne, siden Tord har ferie en ukes tid.

   Vi har ofte lagt ut bloggposter og lenker til artikler på Facebooksiden, og det gir god trafikk til disse for ingen penger. Det skal vi selvsagt fortsette med.

   Når vi nå bruker annonsekroner på å drive trafikk til blogginnleggene, så er det for å få enda flere lesere enn det vi klarer å oppnå organisk. Det er relativt billige klikk til et veldig nøye segmentert publikum, som da altså har fungert godt for oss. Det skal vi også fortsette med der det er riktig :)

   Svar
 3. Gregory
  Gregory says:

  Hei Tord,
  Du kunne også ha tatt i bruk en tjeneste/plugin (kan oppgis hvis det er ønskelig) som gjør det mulig å føre en god del av denne trafikken tilbake til deres nettside og eventuelt konvertere trafikken til nye nyhetsbrevpåmeldinger, salg osv. Altså å dele flott innhold fra bloggere, eller media men samtidig øke deres fotavtrykk.

  Svar
  • Tord Baklund
   Tord Baklund says:

   Hei Gregory,

   Tar gjerne imot tips om tjenester som kan gjøre oss bedre på lage store fotavtrykk :)

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *