Welcome to Oslo Sir Richard Branson

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har sitert Sir Richard Branson i VisitOSLO under utarbeidelsen av ny strategi det siste halve året:

“We are not in the airline industry. We are in the entertainment industry on 30 000 feet.”

Vi har funnet inspirasjon hos en av verdens største visjonære innen reiseliv. Hvorfor det?  Jo fordi vi trenger å se at de som får det til, de går sine egne veier og utfordrer bransjer og systemer. De fleste andre lager like strategier som naboen og konkurrenten, men «skal gjøre de samme tingene enda bedre…»  Dette bringer ikke reiselivet videre. Skal vi utvikle bransjen videre, må vi tørre jobbe ut i fra filosofien om at vi skal selge noe som er større enn oss selv, og fornye oss og vår rolle i bransjen. Dette har vi tatt på alvor i VisitOSLO. Og dette vises i vår nye strategi, som jeg presenterte for næringen i på bransjetreff i mars i år.

Tilbake til mitt møte med min store helt. Han var i Oslo i forbindelse med Oslo Business for Peace Award 2014 . Dette er en omstridt pris i mange kretser, men jeg er stolt over Oslo kommune som anerkjenner denne og lar den få den status den fortjener. Næringslivet kan spille en stor rolle som fredsskapende aktører. Sir Branson skulle motta årets pris sammen med 5 andre ledere fra hele verden, som på imponerende vis har bidratt til fred gjennom sine forretninger.

God stemning da jeg møtte min markedsføringshelt sist fredag!

God stemning da jeg møtte min markedsføringshelt sist fredag!

Med god hjelp av venner i Oslo kommune fikk jeg et kort møte med Branson. Jeg var så starstrucked at jeg fryktet en neseblodepisode – noe som tidvis skjer meg når pulsen blir SÅ høy :) Men fyren var jordnær og vant til at folk blir litt «utta sæ sjæl», så han var rolig for oss begge. Hva brukte jeg tiden på? Å diskutere strategiarbeid innen reiseliv så klart!

«Way to go girl!» sa han, og da gjør jeg det.

Av de seks vinnerne av årets Business for Peace pris, var to av dem reiselivsaktører på det globale markedet. Er ikke det stas? Og selv når vi trekker reiseliv ned på lokalt mikronivå, så bringer virksomheten i seg selv forståelse mellom mennesker med forskjellig kulturell bakgrunn. Se bare i Oslo; det sier seg selv at våre gjester lokale, nasjonale og internasjonale. Men også vi som er vertskap har forskjellig bakgrunn. Gjennom rapporten om sosialøkonomiske virkninger av reiselivet i Oslo (Menon Business Economics), avdekket vi i vinter at hele 44% av de 25 000 menneskene som er direkte ansatte i reiselivsnæringen i Oslo, har utenlandsk bakgrunn. I Oslo er altså reiselivet i høy grad en integreringsnæring – og kanskje kan vi da si at vår næring spiller en rolle for lokal fred og forståelse? Jeg liker å tenke det.

Sir Richard Branson planlegger å ta med seg familien på rom-ferie neste år. Det er hårete mål de jobber mot der i gården. Nå har han også en stående invitasjon til Oslo, dersom romeventyret skulle bli forsinket ;-)

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] « Welcome to Oslo Sir Richard Branson […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *