Om TripAdvisor, og hvorfor du må involvere deg

[Totalt:3    Gjennomsnitt:4/5]

Jeg jobber hver dag med visitoslo.com for å få folk til å besøke og bruke byen vår mer. I dag skal jeg slå et slag for en helt annen portal. Du har sikkert hørt om den. TripAdvisor. Verdens største reiseportal.

Det har seg nemlig sånn at 84,3 millioner mennesker stikker innom denne reiseportalen hver måned for å planlegge egne eller andres reiser – både ferier og jobbrelaterte. Det er uhorvelig mange mennesker. Alle trenger råd om hvor de skal reise eller hva de skal oppleve der de bestemmer seg for å reise.

placestravellerstrust_TripadvisorNår gjestene setter agendaen
På TripAdvisor er det gjestene som lager omtaler av våre tilbud. De forteller hvordan de opplevde nettopp dette hotellet, denne restauranten eller dette museet. De forteller usensurert hva de ikke likte, hva de savnet, hva som var bra, etc – og motivet er simpelthen å hjelpe andre til å få mest mulig ut av sine reiser. Har du sjekket hvordan dine tilbud er omtalt? Dette er en fantastisk ressurs for alle dere som drifter og utvikler reisetilbud, her får dere vite hva gjestene liker, savner og kanskje til og med hva de hater med produktet ditt. Her får du vite hvor du skal sette inn støtet for å forbedre dine tilbud.

Kritikk i sosiale medier
Jeg har ofte hørt fra bransjen at de ikke liker de sosiale mediene fordi når det kommer kritikk, så blir den tilgjengelig for så uendelig mange. Til dere vil jeg si – husk at dette også gjelder positiv omtale! Og husk også – gjesten ville vært like misfornøyd uten sosiale medier – men nå er det en større sjanse for at du finner ut hvorfor hun var misfornøyd, og dermed får du også en sjanse til å gjøre det godt igjen. Denne sjansen må du ta. Det viser seg faktisk at dårlig omtale i seg selv ikke er nok til å miste bookinger/besøk. Men dersom du ikke håndterer kritikken ydmykt, med et ønske om å gjøre godt igjen, så vil det nok kunne prege ryktet ditt. Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å overvåke hva som sies om deres tilbud på TripAdvisor (og andre sosiale medier), og å respondere ydmykt på kritikken.

 

tripadvisor-ugle

 

TripAdvisor og møtemarkedet
Myten sier at TripAdvisor bare er viktig for ferie og fritidsmarkedet. Det er feil! Også det profesjonelle møtemarkedet ønsker å høre hvordan forbrukerne opplever tilbudene – og ikke minst er de opptatt av hvordan vi som næring responderer på kritikken. Hør bare hva møteplanleggeren Carla Salvans fra Meetings Innovations (Texas) sier om TripAdvisor og sosiale medier:

“We don’t only watch for negative reviews, but how those reviews were handled. If hotels ignore some of the comments, it’s a sign that there is no true partnership between guest and hotel management.”

Det er altså ingen grunn til at dere som jobber med de profesjonelle reisemarkedet ikke skal følge nøye med i sosiale medier og på TripAdvisor, og engasjere dere i gjestene deres. Det kan vise seg at nettopp det er avgjørende for selge inn neste arrangement.

Involver dere
Det er altså mange gode grunner til å involvere dere i TripAdvisor (og andre sosiale medier). Det er en lyttepost til gjestene, og det er en arena for dialog med gjestene dine når ting går galt (eller når det går bra :) Dersom du ikke allerede har registrert deg som «eier» av ditt sted  –det kan du gjøre her. (Nei, ikke utsett det til i morgen). Er du usikker på hvordan du skal besvare en omtale/klage, har TripAdvisor en side med noen tips her. Og her ser du hvordan en direktør besvarte en klage på TripAdvisor – og resultatet ble et nytt besøk, og ny omtale på TripAdvisor.

SkjermbildeTA

 

Oppfordre til omtale tripadvisor-how-was-your-visit
Da VisitOSLO startet med reviews på sin bookingløsning for mange år siden, fikk vi mye kritikk fra næringen, til og med fra direktører i hotellkjeder. Faktum var at av alle omtaler vi hadde, var over 90% av disse positive. Det var altså svært god og troverdig markedsføring av disse tilbudene. Jeg tror at det fremdeles er slik at de aller fleste gjestene vi har her i Oslo, er godt fornøyde med vår standard og våre tilbud; enten det er hotell, restaurant eller opplevelser.  Derfor ber vi dere om å oppfordre gjestene deres til å legge igjen omtale på TripAdvisor. Gjestene deres kan og bør bli deres beste ambassadører.

Når de fleste reiser med mobile enheter, er det lettere for gjestene å dele sine opplevelser. Også på TripAdvisor.

Når de fleste reiser med mobile enheter, er det lettere for gjestene å dele sine opplevelser. Også på TripAdvisor.

Og dersom du ikke allerede har forstått det… Det aller, aller, aller viktigste du kan gjøre, er å sørge for at dine gjester møter super service og får gode opplevelser hos dere! For når folk reiser så vil de dele i sosiale medier – og de ønsker selvsagt å kunne melde at de lykkes med sine reisevalg.

Når Oslo er valget så ønsker vi at gjestene skal lykkes. Alltid.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] i byen» – og at de ikke var i særlig godt humør. Det liker vi dårlig, for som jeg tidligere har blogget om, så er det veldig, veldig viktig at gjester av byen får super service og gode opplevelser i byen […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *