NY BESØKSREKORD UNDER TURIST I EGEN BY 27. APRIL!

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

For 8. gang åpnet Oslo kommune storstua –festsalen i Rådhuset og inviterte alle Osloborgere til å bli bedre kjent med sin egen fantastiske hovedstad.

Spenningen var stor –kunne vi klare å overgå fjorårets besøksrekord på over 20 000 besøkende til Rådhuset og attraksjonene i Oslo?

Det klarte vi! Mer enn 28 000 besøkende tok turen til Rådhuset for å hente sitt Oslo Pass søndag 27. april i strålende solskinn og rekordtemperaturer. Sjelden har Oslo vist seg fra en mer sjarmerende side. Vi i VisitOSLO er strålende fornøyde med at så mange valgte Rådhuset og Oslo-museene fremfor sol, parkliv og strand på en dag som denne.

Renate Digranes og Heidi Thon er klare for storinnrykk

Renate Digranes og Heidi Thon er klare for storinnrykk

Stolte vinnere av årets tegnekonkurranse, klasse 6b Høyenhall skole

Stolte vinnere av årets tegnekonkurranse, klasse 6b Høyenhall skole

 

Spredningen på Facebook i forkant av arrangementet har vært overveldende, titusener har delt arrangementet til egne venner, og dette har helt sikkert bidratt sterkt til at så mange kjente til arrangementet. Vi tror også at det for mange etter hvert har blitt en fin vår-tradisjon å delta på Turist i egen by. I tillegg til masse fin spredning i sosiale medier, fikk vi tillatelse av Ruter til å pryde leskur, busser og t-baner med informasjon om arrangementet, og annonsering i Aftenposten fikk vi også til en hyggelig pris.

Ca 1200 Oslo-elever hadde forberedt seg på denne dagen i lang tid allerede gjennom deltagelse i Turist i egen bys årlige tegnekonkurranse.

Årets tema var 17. mai og 200-årsjubileet for Grunnloven, og vinneren av konkurransen ble klasse 6 b fra Høyenhall skole som i et fellesprosjekt med hele klassen laget en fantastisk collage av Henrik Wergeland og 17. mai med Grunnloven og norske flagg. Vinnertegningen vil bli vist på Barnekunstmuseet i en tid fremover.

VisitOSLO har selvsagt ikke vært alene i organiseringen av dette arrangementet. Det er et stort nettverk av museer og attraksjoner, Ruter, Båtservice, Oslo-guider og ikke minst Oslo kommune som har bidratt, og sammen har vi alle jobbet siden nyttår for at denne dagen kan bli en opplevelse for alle hovedstadens innbyggere.

Prosjektleder Annika Sandvik har full kontroll

Prosjektleder Annika Sandvik har full kontroll

Prosjektleder Annika Sandvik har sørget for at alt har gått på skinner, og at kommunikasjonen mellom kommunen, de 44 deltagende museene, restaurantene, attraksjoner, Oslo-guidene, Ruter og vårt designbyrå har fungert helt optimalt.

Museer og attraksjoner er det de tilreisende til byen kommer hit på ferie for å oppleve, og vi vet at veldig mange får venner og familie på besøk om sommeren. Da vi for snart 10 år siden tenkte tanken om et arrangement for byens egen befolkning, var det nettopp et ønske om at Osloborgere skulle bli enda bedre kjent med egen by og bli ambassadører for alt det spennende som finnes i hovedstaden.

27. april var også en viktig merkedag for Oslo Pass, da vi under arrangementet Turist i egen By som første by i Europa lanserte en egen City Card app, nemlig Oslo Pass app’en. Etter mange års planlegging og tett samarbeid med Ruter kunne Prosjektleder Eva Britt Kornfeldt endelig puste ut da det elektroniske Oslo Passet var på nett. Fra å ha en av de mest velfungerende, men gammeldags og papirbasert city card-løsningene i Europa, har vi nå et produkt som de andre byene misunner oss og ønsker å kopiere!Rådhuset

Søndagen var en generalprøve, og hvem er bedre testpiloter for en slik moderne løsning enn Oslos egne innbyggere som skal være Oslo Passets beste og mest entusiastiske ambassadører? Totalt ble over 28 000 Oslo Pass delt ut i Oslo Rådhus til Oslofolk som tok avgårde med Ruter og Bygdøyfergene for å besøke byens museer og attraksjoner. I tillegg til de 28 000 Oslo Passene som ble delt ut, ble det lastet ned over 300 Oslo Pass fra App Store og Google Play.

Oslo Pass som app fungerer så langt over all forventning. Vi har fulgt Ruters utvikling av og suksess med egen billettapp, og vi var aldri i tvil om at dette er veien å gå med Oslo Passet. Nå har våre besøkende anledning til å laste ned appen gratis og kjøpe Oslo Passet før de reiser, og de kan deretter aktivere passet når de kommer til Oslo. Alle de fire store internasjonale kredittkortene aksepteres, og man kan kjøpe billetter til hele familien på samme mobiltelefon i ett enkelt kjøp.

Vi gleder oss til å følge utviklingen av Oslo Pass app’en videre nå som vi går inn i sommersesongen, og håper at brukerne og brukerstedene, museene og attraksjonene vil gi oss verdifulle innspill og tilbakemeldinger slik at produktet blir bedre og bedre.

Riktig god Oslo Pass sommer til alle sammen!

Oslo Pass app'en klar til nedlasting

Oslo Pass app’en klar til nedlasting

Ordfører Fabian Stang og Turistsjef Bente Holm tester Oslo Pass app'en

Ordfører Fabian Stang og Turistsjef Bente Holm tester Oslo Pass app’en

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *