Instagramers Oslo

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Sist søndag hadde jeg gleden av å delta på en såkalt Photo walk på Norsk Folkemuseum med en løselig sammensatt gruppe mennesker som kaller seg «Instagramers Oslo», eller #IgersosloVed inngangen
Det har vært arrangert mer enn 10 slike treff siden gruppen ble startet i 2011, og denne dagen var antallet fremmøtte rekordstort.

I strålende varmt vårvær møttes rundt 40 fotoentusiaster, mange også Oslo-entusiaster, ved Folkemuseets hovedinngang.
Det var god stemning og mye latter da mange ikke hadde sett hverandre siden forrige arrangement, og andre aldri før hadde møtt hverandre fysisk, men bare kjente hverandres fotografier og kallenavn på Instagram.

– Å ja, er det du som er «@jamycl»? Du tar så kjempefine bilder!

– Jeg heter Pia, men på insta er jeg «@thepippia».

– Hei, jeg heter Tord, men dere kjenner meg nok best som «@VisitOSLO».

Han som heter «@atler» tar vanligvis bilder av vill natur, men synes det er herlig å være på Folkemuseet. – Det viktigste er å møtes og utveksle erfaringer. @vidarhaaby nikker.

Gruppen ble startet av Ragnhild Aarseth (@riamolde) våren 2011, bare et halvår etter at fotodelingstjenesten Instagram ble lansert i USA. Første photo walk gikk av stabelen i mai 2011, da 3 entusiastiske deltagere møtte opp ved fontenen ved Nationaltheatret. Siden har gruppen blant annet fotografert på Tøyen og Botanisk hage, Operataket, Majorstuen-området, Vulkan, DogA og Ekebergparken.
Det er stor variasjon i bildene til fotografene. Hver har sin stil, og sitt fokus. Noen tar minimalistiske bilder i svart/hvitt av en lyktestolpe eller dørkarm, mens andre finner de fargerike vårblomstene mest interessante. Felles for dem alle er at de dokumenterer og viser frem Oslo på spennende, vakre og overraskende måter.

Tusen takk for en strålende fin dag, og takk for at dere #diggeroslo og deler deres fantastiske bilder av byen.

Collage Ria

Foto fra topp venstre: @alexandrustanoi @gunnbeas @hebero @kjerstinesbakk @bentemaehlum @hegewam @hebero @articjade and @divineinstaoslo

 

Igers Oslo in action

Igers Oslo in action

Vidar fanger et motiv.

Vidar fanger et motiv.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *