#diggeroslo og designprosessen så langt

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Jeg er ikke designer. Jeg er rådgiver i Brandlab og jeg har jobbet tett med VisitOSLO hele høsten og våren. Jeg er tungt involvert i den åpne designprosessen vi nå er midt oppi, den som til slutt skal munne ut i en ny visuell profil og ny logo for VisitOSLO.

I dette prosjektet er det helt riktig å åpne designprosessen. VisitOSLO fortjener en visuell profil og logo som ikke bare er flott og møter de tekniske og designmessige kravene, men som også har en historie som er verdt å fortelle. I dette innlegget skal jeg forsøke å forklare hvor vi er i prosessen, hva vi tenker og hva som skjer i neste steg.

1018 bilder til nå – de skal inn i designhodene

VisitOSLO er i skjæringspunktet mellom byens befolkning, byens reiseliv- og opplevelesnæring, og de som besøker oss. Hva folk som er glade i byen ønsker å vise at de liker er viktig for å forstå mer om hva som gjør Oslo til en så flott by å være i. Det er en av grunnene til at vi lar oss inspirere fra bildene og tekstene som kommer inn på #diggeroslo. Når dette skrives har det kommet inn 1018 bilder! Det er jo helt fantastisk!

Designerne Rodney Boot og Marius Watnhe går gjennom et lite utvalg av bildene som har kommet inn

Våre forventninger til bildene var delte. På den ene siden tenkte vi at det ville bli veldig stor variasjon i bildene, men så la vi også på en god dose forståelse for hvordan sosiale medier, og spesielt Instagram, brukes i hverdagen. Det er øyeblikkene som fanges, ikke de lange resonnementene, og derfor er det en fantastisk kilde til inspirasjon og kreativitet. Uten at vi har satt oss ned med alle bildene enda, følger vi nøye med og har allerede gjort oss noen betraktninger:

  1. Stemninger – det er veldig mange bilder som fanger en stemning, eller det som må være en følelse hos fotografen. Det er mye nostalgi og dunkelt vakre bilder, men det er også glade og sprelske. Er Oslo en typisk «stemningsby»? Er det en av de tingene som gjør byen unik? Eller er det bare slik at «det er sånn det er på Instagram», eller er det bare sånn det er for de som velger å tagge med #diggeroslo? Vi vet hvert fall at når vi ser på bildene så ser vi en magisk by med vakre steder og et spesielt lys.
  2. Bygningene, vannet og himmelen – hvis man tenker at fotografene har tatt bilder av det som gjør at de virkelig liker oslo, så er det er de fysiske omgivelsene som virkelig står fram. Er det da naturlig å tenke at det er det som gjør at folk liker byen så godt?
  3. Det er få mennesker i Oslo – vårt inntrykk er at det er få bilder med mennesker på. Det kan jo fint være at folk ikke liker å eksponere venner eller fremmede, men det er et påfallende trekk ved bildene. Jeg tror ikke det betyr at vi ikke elsker byen også fordi den har vennene våre i seg og gjør at vi lever gode, sosiale liv. Hadde det vært mer mennesker hvis vi hadde invitert byentusiaster i Glasgow eller Madrid til å ta bilder av det de digger med sin by? Sammenliknet med mange andre byer så er det faktisk bedre plass her og det er kanskje det bildene er et uttrykk for.

Logo for selskap med en merkevare – ikke en by

De siste 8 månedene har vi jobbet med å utvikle og definere merkevaren VisitOSLO. Vi har laget en merkevareplattform som vi bygger den visuelle profilen på, sammen med innsikten vi får fra vår egen research, #diggeroslo og, naturlig nok, fra folka i VisitOSLO. Det er altså alle disse elementene som er fundamentet for destinasjonsselskapet VisitOSLOs nye visuelle profil, ikke «bare» byen de er vertskap for. Derfor er det viktig å ha tunga rett i munnen når vi ser på bilder og tekster som kommer inn om den vakre byen vår. VisitOSLO skal formidle disse historiene til besøkende, og det leder til neste steg i designprosessen:

Vi inviterer til ÅPEN workshop!

Vi trenger mer hjelp! Ikke bare er det fantastisk at det kommer så mange bilder, men vi ønsker å invitere dere som er glade i byen og som har en viss interesse for denne typen prosjekter til å hjelpe oss.

På torsdag 3 april kl. 17 – 20 holder vi åpen workshop i våre lokaler i Hegdehaugsveien. Der vil vi be dere som deltar om å fortelle hva deres Oslo er og hva dere er glade i. I tillegg vil vi at dere forsøker å sette dere inn i hodene på noen besøkende og ved hjelp av bilder og tekst forteller deres Oslohistorier. Dette vil gi oss konkrete historier å jobbe videre mer i prosessen vi er inne i nå.

Har du lyst til å bli med? Send en epost til diggeroslo@visitoslo.com!

Vi håper at mange har lyst til å delta, men vi har rett og slett ikke plass til mer enn omtrent 30 mennesker. Det tar ca. 3 timer og vi spanderer pizza når vi er ferdige.

Håper å se deg der!

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Og bilder fikk vi. I skrivende stund ligger det 5.870 bilder under #diggeroslo på Instagram. Vi inviterte til åpen designworkshop, og ca 30 hardcore Oslofans valgte å bruke kvelden sin til beste for Oslo. Dernest ble vi […]

  2. […] byen. Bildene som har kommet inn har gitt oss mye å jobbe med og, som Jørgen Helland skrev i sitt blogginnlegg, har vi gjort oss opp noen oppfatninger om hva publikum forteller om byen sin gjennom disse […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *