Oslo i internasjonal media i 2011

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Image Markeds- og medierapporten foreligger nå!

Mediebearbeidelse er et tidkrevende og omstendig arbeid, og de umiddelbare resultatene lar seg vanskelig måle helt konkret, både fordi verdisetting av medieomtale i beste fall er omtrentelig, og fordi resultatene som regel ikke gir en umiddelbar og identifiserbar effekt på bunnlinjen hos Oslos reiselivsbransje. For VisitOSLO er jevn tilstedeværelse på mange markeder veldig viktig, samt at vi forsøker å gi et konsekvent og troverdig bilde av Oslo som de tilreisende kan kjenne seg igjen i når de ankommer hovedstaden.

Oslo begynner etter hvert å bli en godt synlig by sett med internasjonale øyne, og tar større plass i mediene enn det størrelsen skulle tilsi. Det er spesielt innenfor kultur og arkitektur at interessen er voksende, i takt med at Fjordbyen nå tar form. Ikke siden Kristian IV sin tid har Oslo gjennomgått så omfattende endringer i bymiljøet, og ”ansitksløftningen” som i mediene her hjemme ofte har måttet tåle mye kritikk, skaper stor begeistring utenlands.

I tillegg til det enorme fokuset på byutviklingen i hovedstaden, har vi, godt hjulpet av Ski-VM, kunnet hevde vår rett til å ta posisjonen som vinterbyen over alle. Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) utropte gjennom media Oslo til Verdens Vinterhovedstad, og vi merker at interessen for vinter-Oslo stadig øker!

I et stadig mer usikkert globalt marked, er det viktigere enn noensinne å spille på våre genuine fortrinn og presentere en tydelig profil som de tilreisende kjenner seg igjen i når de besøker Oslo. Vi skal sørge for at internasjonal media blir vel tatt imot når de kommer til Oslo, at de finner de riktige historiene og at vi er tydelige når vi viser frem det Oslo kan by på som er interessant og genuint.

Redaksjonell omtale oppfattes som pålitelig og korrekt, og vi vet at medieomtale og kampanjer bidrar til å bedre omdømmet og øke etterspørselen etter reiselivstjenester i byen vår. Kampanjene vi gjennomfører er kjøpsutløsende faktorer som utnytter den motivasjonen som skapes av det redaksjonelle. Den omregnede annonseverdien for Oslo når det gjelder medieomtale i våre fokusmarkeder i 2011 er forsiktig estimert til rundt 250 millioner kr (dette inkluderer ikke større begivenheter som f. eks. VM på ski eller Nobels Fredspris).

De tragiske hendelsene i juli fikk bred medieomtale. Utover det faktum at vi mottok veldig mange oppriktige og varmende sympatierklæringer fra alle verdenhjørner, verken kan eller vil vi vurdere hvordan det påvirker omdømmet til byen vår.

Det høye aktivitetsnivået rettet mot media er en bevisst langsiktig strategi som muliggjøres takket være et utmerket samarbeid med lokalt, regionalt og nasjonalt reiseliv, Oslo kommune, Innovasjon Norge, Utenriksdepartementet og andre som er villige til å delta for å videreutvikle en destinasjon vi er meget stolte av. Sammen med et større og bedre omdømme og en ansvarlig rolle ovenfor det øvrige Norge mener vi at en økt satsing på PR, medieservice og profileringskampanjer i utlandet, samt en stadig sterkere tilstedeværelse i digitale og sosiale kanaler, vil være med på å skape en økende interesse for Oslo, Østlandet og Norge blant reisende i tiden som kommer.

Så langt i 2012 har vi allerede gjennomført et meget vellykket verdensmesterskap i snowboard, og vi ser frem imot september måned med stor forventning. Da åpner Oslos nye juvel i strankanten, nemlig det nye Astrup Ferarnley museet Tjuvholmen, tegnet av ingen ringere enn enn den verdenskjente arkitekten Renzo Piano.

1 svar
  1. heidithon
    heidithon says:

    Noen av dere har etterlyst en lenke til selve rapporten. Dessverre kan vi grunnet copyright på flere av faksimilene i rapporten ikke legge den online. På forespørsel sender vi gjerne en pdf til internt bruk eller en papirkopi. Send forespørsel til marketing @ visitoslo.com

    VisitOSLO

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *