Avoid suburbs

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Svenskene har gjort det igjen!

For noen år siden forsøkte Stockholm Visitors Board i sin internasjonale merkevarebygging av den svenske hovedstaden å kapre tittelen ”Capital of Scandinavia”. Turistene skjønte ikke helt poenget og hadde vansker med å plassere landet Skandinavia på kartet. De lurte rett og slett på hvor Danmark, Norge og Sverige var blitt av?

Denne gangen er det Swedavia (Sveriges svar på Avinor) som forsøker å erobre skandinavisk herredømme blant forvirrede turister og forretningsreisende med slagordet AVOID SUBURBS.

Suburbs i denne sammenhengen er Danmark, Norge –og Finland som for anledningen er blitt en del av Skandinavia. Swedavia valgte å annektere Finland, slik at de kan plassere Sverige, geografisk sett, i midten av Skandinavia, eller ”In the heart of Scandinavia” som de så flott beskriver.

Swedavias poeng er at det ikke skjer noe særlig av interesse i forstedene (suburbs), og derfor er det like greit å fly direkte til Stockholm der hvor all moroa skjer. Mon tro om det er et mindreverdighetskompleks de forsøker å skjule, for i følge tall fra Oslo Lufthavn hadde både Kastrup og Gardermoen flere passasjerer i 2010 enn Arlanda.

Jeg ønsker svenskene lykke til med sin markedsstrategi – og hvem vet – når de tilreisende er lei av storbyen, kanskje de tar seg en tur til forstedene også?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *