Oslo godt over landsgjennomsnittet

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Gjestedøgnsstatistikken fra SSB for 2010 viser at antall utenlandske kommersielle gjestedøgn økte med 5% på landsbasis.  I Oslo økte denne gruppen med 15.5%.    Norske gjestedøgn økte med 1% på landsbasis og 0.4% i Oslo.

Den største økningen i antall gjestedøgn stod tyskerne for, tilsvarende en økning på 26.6%.  Den største prosentvise økningen kom fra Russland med en økning på 42%.  Middelhavslandene har kommet sterkt i år og Spania har hatt en økning på nesten 30%, Frankrike har hatt en økning på 22% og Italia har hatt en økning på 18%.  Besøkende fra Storbritannia ble redusert med 7.9% mens besøkende fra USA økte med 18.4%.

Juni i fjor ble den beste måneden Oslo har hatt noen gang når det gjelder internasjonale kongresser, og det ble registrert over 50.000 ”kongressgjestedøgn” i juni måned alene.

Oslo hotellene huset til sammen vel 3.2 millioner gjestedøgn i 2010, noe som er en økning på 5.5% i forhold til 2009.

Vi gleder oss over en positiv gjestedøgnsutvikling i Norge og Oslo, og spesielt over hovedstadens betydelige utvikling på de internasjonale markedene!

Hva skal til for å fortsette denne utviklingen innen eksport av gjestedøgn i Oslo? Bruk gjerne bloggen for å komme med innspill!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by VisitOSLO, Katrine Mosfjeld, Katrine Mosfjeld, Hilde Veum, Rune Dalfelt and others. Rune Dalfelt said: Oslo jobber på! Oslo godt over landsgjennomsnittet: http://t.co/vpeN5Bu […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *