Oslo Pass når historiske høyder!

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

De fleste større byer med respekt for seg selv har etter hvert utviklet bykort – eller såkate City Cards, men det er få som vet at initiativet faktisk oppsto i Skandinavia. Tidlig på 80-tallet samarbeidet Oslo, Stockholm og Gøteborg om ideen, og Stockholm var først ute med lansering av sitt Stockholmskort i 1983, etterfulgt av Oslo året etter.

Siden oppstarten har salget vokst i takt med antallet turister til hovedstaden. Etter hvert som flere byer lanserte city cards, lavprisflyselskaper gjorde det enkelt og overkommelig å unne seg en storbyferie i ny og ne og folks reisevaner har gått i retning av kortere ferier på egen hånd fremfor i grupper, har etterspørselen etter City Cards bare økt. Kulturopplevelser står gjerne i fokus under byferie, og Oslo kan skilte med museer i verdensklasse og et Oslo Pass som gir gratis inngang på de aller fleste av disse, samt gratis transport med Ruter og NSB inntil sone 4 og fri parkering på kommunale parkeringsplasser. Faktisk ble Oslo Pass i 2009 kåret til Europas beste City Card av EU-prosjektet Concertour!

Oslo Pass har solgt meget bra den siste 5-års perioden med en nær dobling i årene 2005 – 2009, hvor vi rundet 60 000 solgte Oslo Pass. 2010 ble imidlertid et helt fantastisk år, og vi endte på nær 80 000 solgte Oslo Pass, en økning på over 30 % fra året før!

Så langt så vel – Oslo Pass selger bra og både tilbydere og brukere er fornøyde. Nå står imidlertid nye utfordringer foran oss, da vi i løpet av 2011 skal avslutte bruken av papirkort og erstatte det med RUTERs Flexus/ SMART-kort billettbærer. Vår ambisjon er å bli første City Card i verden som kan tilby inngang til museer og kollektivtransport i ett og samme SMART-kort. I tillegg skal statistikk kunne avleses fra chip’en som sitter i kortet, både i når det gjelder antall besøkende og hvilket reisemønster turistene oftest velger.

Vi har satt oss ambisiøse mål, men et meget godt samarbeid med næringen, Ruter og Oslo kommune gjør at vi kommer til å lykkes. Tidlig neste vår er målet å kunne tilby et Oslo Pass som innholdsmessig er like bra som i dag, det vil være enda mer brukervennlig, og vil ha et teknologisk potensiale for utvikling av morgendagens reiselivsprodukter som er helt i forkant i Europa.

 

HT

2 replies
  1. Parkering
    Parkering says:

    Dette er svært informativt innlegg, er den type informasjon du har gitt unike og verdt takknemlighet. virkelig et fint innlegg

Comments are closed.