”Skamroses av FIS-toppene” (Dagbladet 071010)

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

Det er ikke hver dag VisitOSLO kan glede seg over slike overskrifter i Dagbladet, og i den sammenheng må vi si at vi er mektig stolte av vårt tette og eksepsjonelt gode samarbeid med Ski-VM, en organisasjon som trekkes frem som en av de mest profesjonelle noensinne av det internasjonale skiforbundet (FIS).

Sist uke og helg ble det arrangert en ”Final Site Inspection” for FIS og Forum Nordicum der de mest anerkjente journalistene og mediebedriftene i Europa fikk førstehåndsoppdatering til planlegging foran vintersesongen. Forum Nordicum har vært arrangert i Norge én gang tidligere da Lillehammer var vert oktober 1993.

VisitOSLO fikk i oppdrag av Ski-VM å sette stjerner i øynene på en gruppe mennesker som feires og bevertes i alle kriker og kroker av verden gjennom et arrangement de ikke hadde sett maken til. Vår Prosjektleder Frode Valland klarte å samle hele næringen til idédugnad, og gjennom våre aksjonærer og samarbeidspartnere satte de sammen et arrangement som skulle vise frem vinterhovedstaden med klare, gode temaer og sette fokus på gode, norske tradisjoner. Samtidig skulle konferansens faglige innhold – som var omfattende – avholdes i best mulige omgivelser.

Det var tydelig at de traff bra med temavalget, for journalistene fikk besøke Nobels fredssenter kun timer etter at årets fredsprisvinner Liu Xiaobo ble kunngjort. Deretter viste værgudene dem nåde under hele båtturen i flott høstvær om bord på vakre SS Johanna –og de holdt varmen med deilig fiskesuppe fra Furseth-gruppen. Et av de absolutte høydepunktene var middag om bord på selveste FRAM, hvor det arktiske vinter-Norge og våre polarhelter fikk stor oppmerksomhet.

Per-Arne Tuftin skriver i sin blogg at: ”Kombinasjonen av norsk polarhistorie, flott natur og fersk sjømat imponerte de tilreisende journalistene. Noen mente til og med at dette var det beste Forum Nordicum de hadde vært på!”

I en kommentar til arrangementet sier Rolf Arne Odiin, Chairman AIPS Nordic Ski and Biathlon commission ”Vi er overveldet av den positive innstilling som ble oss til del både når det gjaldt forberedelser, opplegg, transport, fasiliteter og fremfor alt den avsluttende festmiddagen i galastil på Frams dekk. Deltagerne følte seg hensatt til en eventyrverden og opplevde en aften som for alltid vil stå som et høydepunkt blant de 31 Forum Nordicum som er aviklet til nå. Kommentarene i ettertid blant en forsamling som har en del faglig bakgrunn om de arktiske oppdagelser, medførte nyskapt interesse både for museet som sådan og Oslo generelt. At et herlig måltid med norske spesialiteter toppet det hele, gjorde dagen fullkommen.”

VisitOSLO ønsker verdenspressen velkommen tilbake til vinterhovedstaden i 2011 –Vi lover å ta godt vare på dem!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *