Reiselivsnæringen i Oslo ønsker mer kulturmarkedsføring fra Innovasjon Norge

[Totalt:0    Gjennomsnitt:0/5]

I Aften 26.08 etterlyser både Nasjonalgalleriet og Astrup Fearnleys Museum for moderne kunst større vektlegging av kunst og kultur i markedsføringen som tilrettelegges av Innovasjon Norge. Mye av den kommunikasjon som VisitOSLO formidler nasjonalt og internasjonalt  handler om Oslos mangfoldige og rikholdige kulturtilbud.   Den nasjonale markedsstrategien som Innovasjon Norge forvalter har imidlertid i liten grad tatt inn over seg at kunst- og kulturtilbudene i Norge har utviklet seg betydelig i de senere årene og at kulturturisme og byturisme er det segmentet som har vokst raskest på 2000-tallet i Europa.  De tilbudene som norske byer representerer innen dette området har hittil ikke vært en del av den nasjonale reiselivsstrategien.  Mange i næringen spør seg nå om den ensidige fokuseringen på natur i den nasjonale markedsføringsinnsatsen  gir ønsket effekt.  Det som er bra for Norge er også bra for byene.  Men det som er bra for byene er også bra for resten av Norge.  Byene er ikke bare innfallsporter til resten av Norge.  De har også unike kvaliteter som gjør Norge til et enda mer interesant land å besøke.

Antall ferie/fritidsgjestedøgn i Norge utenfor Oslo har i perioden 2000 – 2009 hatt en nedgang på 10%, mens det i Oslo har vært en økning på 39% i samme periode (kilde SSB).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *